Tgrt Haber
21 Mart 2022 09:49 - Güncelleme : 21 Mart 2022 10:37

Marmara depreminde 3 gün göçük altında kalan gençten 11 yıldır haber alınamıyor

Marmara depreminde 3 gün göçük altında kaldıktan sonra sağ olarak kurtarılan gençten 11 yıldır kayıplara karıştı. 2011'de 18 yaşındayken bir arkadaşını uğurlamak için evden çıkıp bir daha da geri dönmeyen Rıdvan Mevlüt'ten hala haber alınamıyor.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
En son arkadaşıyla beraber evden çıkan ancak 11 yıldır kayıplara karışan Rıdvan Mevlüt şu anda 29 yaşında...
En son arkadaşıyla beraber evden çıkan ancak 11 yıldır kayıplara karışan Rıdvan Mevlüt şu anda 29 yaşında...

17 Ağustos 1999'da binlerce kişinin hayatını kaybettiği Marmara depreminde 3 gün boyunca göçük altında kalıp sağ olarak enkazdan çıkarılan Rıdvan Mevlüt'ten yıllardır haber alınamıyor.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesi Güzeloba Mahallesi'nde henüz 18 yaşındayken 18 Ocak 2011 tarihinde evine gelen arkadaşını uğurlamak için dışarı çıkan Rıdvan Mevlüt, bir daha da geri dönmedi. 

Çocuklarından haber alamayan aile, polis merkezine gidip kayıp başvurusunda bulunsa da aradan geçen 11 yıla rağmen Rıdvan Mevlüt'e dair herhangi bir ize rastlanamadı. Kardeşinin sol yanağında ben, sol ayağında da platin olduğunu söyleyen ağabey Ruslan Mevlüt, aramalara devam ettiği kardeşinden gelecek haberi dört gözle bekliyor.

"NE ÖLÜSÜ VAR NE DİRİSİ"

Süreç içerisinde yaşananları anlatan ağabey Ruslan Mevlüt, “18 Ocak 2011 günü saat 16.30’da ben işte iken dışarı çıkıyor. Bir daha haber alamadık. Biz daha sonra polise giderek kayıp başvurusunda bulunduk. Kiminle çıktığını sordular. Biz de arkadaşını söyledik. Arkadaşının da ifadesi alınıyor ama bir şeye ulaşılamadı. Kardeşimle en son evden çıkan arkadaşıdır. Emniyet bize sürekli aranmaya devam ettiğini söylüyorlar. Ne ölüsü var ne dirisi var” dedi.

1999 DEPREMİNDE GÖÇÜKTEN SAĞ ÇIKTI

Kardeşinin sol yanağında ben olduğunu belirten Mevlüt, “Sol bacağında da platin ve 16 tane dikiş izi var. Kardeşim 18 yaşında kayboldu, şu anda 29 yaşında. 1999 depreminde biz Çınarcık’ta bulunuyorduk. 3 gün göçük altında kaldık. İzler ve kırık bacak bundan dolayı oldu. Büyüklerimizden yardım bekliyoruz. Gören duyan olursa lütfen haber versin. Benimkisi bir umut, bulunursa çok sevinirim” şeklinde konuştu.

Marmara depreminde 3 gün göçük altında kalan gençten 11 yıldır haber alınamıyor

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...