Tgrt Haber
12 Mart 2022 21:28 - Güncelleme : 12 Mart 2022 22:07

Meteoroloji saati saatine kadar bildi: Eleştirenler mahcup oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin ettiği soğuk hava ve kar yağışı saat 18.00 itibariyle şiddetini arttırdı. Vatandaşlara Cumartesi ve Pazar günleri için peş peşe uyarılar yapıldı. 10 Mart'tan itibaren başlayan kar seyrek ve aralıklarla devam edince Meteoroloji'nin tahminleri eleştirilerin hedefi olmuştu. Ancak İstanbul'da beklenen kar yağışı cumartesi akşamı kenti etkisi altına alınca, yapılan uyarılar haklı, eleştirilerse boşa çıkmış oldu.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber
Fotoğraf (AA)
Fotoğraf (AA)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tahmin ettiği kar yağışı Perşembe günü İstanbul’da başladı. İstanbul’da etkisini arttıran kar yağışı Beşiktaş ve Sarıyer’de vatandaşlara zor anlar yaşattı.

Uzmanlara göre yurdu etkisi altına alan soğuk hava ve kar yağışı 1987’de yaşanan ve “efsane kış” olarak nitelendirilen yağışlara benziyor. Uzmanlar en yoğun kar yağışının 10-14 Mart tarihleri arasında görülebileceğini belirtiliyordu.

Vatandaşlara hafta sonu için peş peşe uyarılar gelmişti. AKOM Meteoroloji Mühendisi Cihat Er, özellikle Cumartesi gününe dikkat çekmişti. Yapılan uyarılarda 12 Mart 18.00'dan 13 Mart sabah 06.00'a kadarlık zaman dilimine dikkat çekilmişti.

İL İL HAVA DURUMU RAPORU İÇİN TIKLAYIN

5 GÜNLÜK TAHMİN

ELEŞTİRİLER BOŞA ÇIKTI

Perşembe gününden itibaren hafta sonu uyarıları yapılırken Meteoroloji’nin yoğun kar tahmini tuttu. 10 Mart’ta başlayan kar yağışının bir kaç gündür aralıklarla devam etmesi ve şiddetini arttırmaması, Meteoroloji’nin tahminlerine eleştiri sebebi olmuştu. Sosyal medyada, birkaç gündür yapılan kar yağışı ve Meteoroloji eleştirileri saat 18.00 itibariyle boşa çıkmış oldu.

Meteoroloji saati saatine kadar bildi: Eleştirenler mahcup oldu

Meteoroloji saati saatine kadar bildi: Eleştirenler mahcup oldu

ALİ YERLİKAYA VE İMAMOĞLU'NDAN UYARI

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya "Cumartesi günü gerçekten önemli, özellikle akşam saatleri. Yarın hafta sonu diye, trafik yoğunluğu yüzde 15-20 diye dışarıya çıkmasınlar. 2 gün daha sabretsinler. Dışarı çıkmak zaruret ise öncelik toplu taşıma olmalı. Kış lastiğini her zaman söylüyoruz. İstanbul için kış lastiği seyir sefer güvenliği için olmazsa olmaz. Anlayış ve sabırları için İstanbullu hemşehrilerime yürekten teşekkür ediyorum." demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ise, ”Cumartesi günü, bu 4, 5 günün en yoğun kar yağışının olacağı gün. Dolayısıyla bu hassasiyeti özellikle yarın için gösterin ve evinizde kalın. Araç kullanmayın, toplu taşıma kullanın. Çocuklarımızın ve gençlerimizin bolca kitap okumalarını ve güzel vakit geçirmelerini diliyorum” açıklamasını yapmıştı.

İSTANBUL'A TEŞEKKÜR

Ayrıca İmamoğlu, “Bizimle uyumlu bir süreç yürüten 16 milyon İstanbullu hemşehrimize yürekten teşekkür ediyorum" diyerek Vatandaşlarımız trafiği hafif görüp, özel araçlarıyla sahaya çıkma gibi bir davranışta lütfen bulunmasınlar. Toplu taşımaları tercih etsinler. Mümkün olduğu kadar özel araçlarıyla trafiğe çıkmamalarının, belki de bu 4 günlük tedbir alışımızın en kıymetli işlevi olacak” demişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...