Tgrt Haber
06 Aralık 2021 18:36

Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Çok kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kıyı Ege için kuvvetli ve gök gürültülü sağanak, Batı Akdeniz için şiddetli ve gök gürültülü sağanak uyarısında bulundu. İç Anadolu'da da Konya, Karaman'da kuvvetli ve çok kuvvetli sağanak görülmesi bekleniyor.

Meteoroloji'den çok sayıda il için uyarı: Çok kuvvetli yağış geliyor
meteoroloji,sağanak yağış,Batı Akdeniz,Kıyı Ege,Konya,Karaman

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bu akşam saatlerinde kıyı Ege'de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın İzmir, Aydın, Manisa ve Çanakkale çevrelerinde kuvvetli, İzmir ve Aydın'ın kıyı ilçeleri ile Balıkesir'in batı kıyı ilçelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Kuvvetli ve şiddetli yağışların yarın akşam saatlerinden sonra etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

MUĞLA ÇEVRELERİNDE ÇOK KUVVETLİ VE ŞİDDETLİ

Bu gece saatlerinden itibaren Batı Akdeniz'de beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın ise genellikle kuvvetli, Burdur ve Isparta çevreleri ile Konya'nın güneybatı kesimlerinde kuvvetli ve çok kuvvetli, Burdur'un Bucak ilçesi, Isparta'nın güney kesimleri, Antalya merkez ve kıyı ilçeleri ile Muğla çevrelerinde de çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

ÇARŞAMBA SABAH SAATLERİNDE ETKİSİNİ KAYBEDECEK

Batı Akdeniz'deki kuvvetli ve şiddetli yağışların, çarşamba sabah saatlerinde etkisini kaybedeceği öngörülüyor.

Sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

KONYA VE KARAMAN'A ÇOK KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, bu gece saatlerinden itibaren beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak, Konya ile Karaman'ın Beyşehir, Derebucak, Ahırlı, Yalıhüyük, Seydişehir, Bozkır, Hadim, Taşkent, Başyayla, Sarıveliler ve Ermenek ilçelerinde kuvvetli ve çok kuvvetli yağışların beklendiği konusunda uyardı.

3 BÖLGEDE FIRTINA BEKLENİYOR

Rüzgarın yarın sabah saatlerinden itibaren Akdeniz, İç Anadolu'nun güneyi ve doğusu ile Karadeniz'in iç kesimlerinde güney yönlerden kuvvetli ve fırtına, Akdeniz'in iç ve yüksek kesimleri, İç Anadolu'nun doğusunun yüksek kesimleri ile Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...