Tgrt Haber
22 Kasım 2021 11:36

Minik Müslüme'nin ölümüyle ilgili savcılıktan karar

Mersin'in Gülnar ilçesinde Yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolmasının ardından başlatılan arama çalışmalarının sonucunda 10. gününde gelen acı haberle tüm Türkiye yıkıldı. Günlerdir konuşulan olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Silifke Cumhuriyet Başsavcılığı, Yörük kızı Müslüme'nin ölümüyle ilgili aile bireylerinin de aralarında bulunduğu 8 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin ifade işlemlerinin sürdüğü, konuyla ilgili yayın yasağı getirildiği duyuruldu.

Minik Müslüme'nin ölümüyle ilgili savcılıktan karar
müslüme,yörük kızı

Mersin'in Gülnar ilçesinde Yörük ailenin 2,5 yaşındaki kızı Müslüme’nin çadırlarının önünde bisikletiyle oynarken kaybolması sonucu başlatılan arama çalışmalarının 10. gününde gelen acı haber Türkiye'yi derinden sarstı. Müslüme'nin nasıl o dağın tepesine çıktığı ve ölüm sebebi herkes tarafından merak edilirken olayla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Kızı bulan çoban konuştuğu bir televizyon programında, "Kıyafetleri üzerinde değildi..." sözlerini kullandı.

 

Minik Müslüme'nin ölümüyle ilgili savcılıktan karar

ACI HABERİ ALAN AİLE YIKILDI

Çadırın önünde bisiklet sürerken kaybolan küçük kızlarının acı haberi alan Müslüme'nin ailesi gözyaşlarına boğuldu.

Torunuyla aynı ismi taşıyan anneanne Müslüme Yağal, torununun o bölgeye kadar yürüyemeyeceğini belirterek, "Oraya kadar yürüyeceğine hiç umudumuz yok. Ben Karaman'da oturuyorum, buraları çok bilmem. Çocuğumuzun incelenmesini istiyoruz. Acı haberler geldi, ciğerlerimize oturdu" dedi.

Minik Müslüme'nin ölümüyle ilgili savcılıktan karar

KARAMAN'DA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Mersin’de otopsi işlemleri tamamlanan küçük Müslüme’nin cenazesi Gülnar ilçesine oradan da ailesinin isteği üzerine defnedilmek üzere cenaze aracıyla Karaman’a gönderildi. Karaman’a getirilen cenaze namaz öncesi polis eskortu eşliğinde dedesi İbrahim Yağal'ın Çavuşpınarı köyünde bulunan evinin önüne götürüldü.

Minik Müslüme'nin ölümüyle ilgili savcılıktan karar

Müslüme'nin cansız bedeni daha sonra cenaze namazı kılınmak üzere sonra Karaman kent merkezinde Çeltek Mahallesinde bulunan Kazalpa Mezarlığına getirildi. Musallaya konulan küçük tabuta sarılan abla Nurcan Özcan ve bazı akrabaları gözyaşı döktü.

Minik Müslüme'nin ölümüyle ilgili savcılıktan karar

Akrabaları Müslüme'nin tabutunun üzerine Türk Bayrağı açarak gül bıraktı. Cenaze namazına Müslüme'nin dedesi İbrahim Yağal, yakınları, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, milletvekilleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Selman-ı Farisi Camisinde ikindi namazını müteakip Müslüme için cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Müslüme'nin cansız bedeni namaz kılınan yerin hemen yakınında kazılan mezarına dualarla defnedildi.

ANNE BABA CENAZEYE KATILAMADI

Müslüme Yağal'ın anne ve babası ise cenaze namazına katılamadı. Müslüme'nin cansız bedeninin bulunmasının ardından soruşturma kapsamında jandarma tarafından gözaltına alınan anne Selvi Yağal, baba Mehmet Yağal, dede Hasan Yağal, anneanne Müslüme Yağal, kardeş ve yakın akrabalarının aralarında bulunduğu toplam 8 kişi ise cenaze namazına katılamadı. Gözaltındaki 8 kişinin Mersin'in Gülnar ilçesinde jandarma komutanlığında ifade işlemlerinin devam ettiğini öğrenildi.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Silifke Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamada, Yörük kızı Müslüme'nin ölümüyle ilgili aile bireylerinin de aralarında bulunduğu 8 kişinin gözaltına alındığı, şüphelilerin ifade işlemlerinin sürdüğü, konuyla ilgili yayın yasağı getirildiği duyuruldu.

Minik Müslüme'nin ölümüyle ilgili savcılıktan karar

"KIYAFETLERİ ÜZERİNDE DEĞİLDİ"

Müslüme'nin cansız bedenini bulan kadın çoban katıldığı bir televizyon programında "Kıyafetleri üzerinde değildi. Bir çocuğun buraya yürümesi çok zor. Ben de normalde bu bölgeye gelmem. Köpekler havlayınca burada doğru geldim. Davar otlatıyordum, sonra cansız bedeni gördüm. Hemen kardeşimi aradım. O da muhtara haber verimiş. Jandarmaya teslim ettim sonra evime gittim..." ifadelerini kullandı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...