Tgrt Haber

Muharrem İnce’nin köylüleri isyan etti: Ankara'ya yürüyecekler

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
20 Temmuz 2023 16:22 - Güncelleme : 20 Temmuz 2023 16:37
Muharrem İnce’nin köylüleri isyan etti: Ankara'ya yürüyecekler
Muharrem İnce,Yalova

Muharrem İnce'nin memleketi Yalova'nın Elmalık köyü'nde yaşayan vatandaşlar isyan etti. Giresun Mahallesi ve Kirazlı köyünde yaklaşık 1 aydır suların kesik olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililere seslendi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce’nin memleketi Yalova'nın Elmalık köyü'nde vatandaşlar suların 1 aydır kesik olmasından dolayı isyan etti. Giresun Mahallesi ve Kirazlı köyünde yaklaşık 1 aydır suların kesik olduğunu söyleyen vatandaşlar, yetkililerden yaşanan sıkıntının giderilmesini istedi.

Arslan, yaklaşık 1 aydır mahallelerinde suların kesik olduğunu ve ara ara su verildiğini ifade etti.

"KIŞ GELEN KADAR SU SORUNU YAŞANIYOR"

Gelen suyun ise ihtiyacı karşılamadığını anlatan Yalova Giresunlular Derneği Başkanı İbrahim Arslan, "Yıllardır da bu sorun var. Her sene Kurban Bayramı’nda ne hikmetse sanki ayarlanmış, programlanmış gibi Kurban Bayramı’nda 1 ay önce mahallemizde sular kesiliyor. Ondan sonra 1-1,5 ay yağmurlar yağana kadar, kış gelene kadar mahallemizde su sorunları yaşanıyor. Bu sorunu en çok yaşayan ablalarımız, kadınlarımız, annelerimiz” dedi.

Elmalık Köyü’nde 60-65 yıllık bir geçmişlerinin olduğunu ifade eden Arslan, “Biz Elmalık köyüne bağlıyız. İkametimizde Elmalık köyü yazıyor. Şu anda Elmalık köyünün merkezinde suları açın şarıl şarıl akıyor. Maalesef köy mezarlığından yukarı doğru geçtiğimiz zaman mahallede 1 damla su yok. Burada insanlar sabah ezanı okunduğunda namaza kalkıyor abdest almaya su yok. Bizim insanlarımız hep çalışan insanlar işten geliyor, duş alacak su yok” ifadesini kullandı.

SU GELMEZSE ANKARA'YA YÜRÜYECEKLER

Bölgede 500 tane hemşehrisinin sıkıntıyı çektiğini anlatan Arslan, 15 gün içinde suların gelmemesi halinde Ankara’ya yürüme kararı aldığını ifade etti.
Öte yandan köyde yaşayan kadınlar da susuzluk nedeniyle yaşadıkları sıkıntıları anlattı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...