Tgrt Haber
05 Nisan 2022 14:18 - Güncelleme : 05 Nisan 2022 16:52

ATT Büşra'nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kötü haber: Ölümünde ihmal iddiası

Pendik’te annesi tarafından sokağa terk edilen, Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz’ın sütanneliğini yaparak kendisine Nisa Mihriban adını verdiği bebekten acı haber geldi. Nisa bebeğin nefes borusuna kaçan kusmuktan dolayı beyin ölümü gerçekleştiği öğrenildi. Çocuk Bakımevi’nde bakımını yapan D.Y. hakkında ihmali suçlamasıyla soruşturma başlatıldı. Aile ve Sağlık Bakanlığı ise konuyla ilgili açıklama yaptı...

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Pendik’te annesi tarafından sokağa terk edilen Nisa bebek hayatını kaybetti
Pendik’te annesi tarafından sokağa terk edilen Nisa bebek hayatını kaybetti

Pendik’te görev yapan Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz, 29 Mart 2022 tarihinde terk edilmiş bir bebek vakasına gitti. Durmaz, Nüfus Müdürlüğündeki kayıtlı ismi Ebrar Nil olan bebeğin aç olduğunu fark edip kendi bebeği gibi emzirdi. Ayrıca bebeğe Nisa Mihriban adını verdi. Polis bebeğin biyolojik annesi 20 yaşındaki Ebru S.’yi gözaltına aldı. Ebru S. polis merkezindeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

BEYİN ÖLÜMÜ GERÇEKLEŞTİ

Nisa Mihriban bebek durumunun kötüleşmesi üzerine hastanede yoğun bakım servisine alındı. Yapılan tüm müdahaleye rağmen bebek hayatını kaybetti.

ÇOCUK BAKIMEVİNDE ‘İHMAL’ İDDİASI

Nisa Mihriban’ın beyin ölümünün gerçekleşmesi üzerine yapılan incelemede, bebeğin bakıldığı Çocuk Bakımevi’nde bakıcı ihmali olduğu anlaşıldı. İddiaya göre burada bebeğin bakımını yapan D.Y. adlı bir kadın hakkında ise “taksirle yaralama” suçundan işlem başlatıldı. Ölüm sebebinin boğazına kaçan kusmuk benzeri bir madde olduğu, bebeğin bakımını yapan D.Y.’nin ihmali olduğu iddiasıyla hakkında işlem başlatıldığı öğrenildi.

KAFALARI KARIŞTIRAN PAYLAŞIM

Nisa bebeğin ölümünde ihmal iddialarının ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım kafaları karıştırdı. Açıklamada Nisa bebeğin durumunun kritik olduğu belirtildi.

İşte Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan yapılan açıklama:

https://twitter.com/tcailesosyal/status/1511329086454616068

TAKSİ İLE GELİP BIRAKTI

Kadının Maltepe'den metroya binerek Pendik durağında indiği, daha sonra bir taksiye binerek boş arazinin olduğu yere geldiği ve bebeği bıraktıktan sonra olay yerinden ayrıldığı tespit edildi.

ATT Büşra'nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kötü haber: Ölümünde ihmal iddiası

İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Bebeğin biyolojik annesi Ebru S.(20) “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “terk” suçlarından gözaltına alındı.

ATT Büşra'nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kötü haber: Ölümünde ihmal iddiası

Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli, savcılık sorgusunun tamamlanmasının ardından, `netice sebebiyle ağırlaşmış yaralama` suçundan tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi.

Ebru S. savcılıktaki sorgusunda, 2019 yılında dini nikahla evlendiğini, bu evlilikte 1 buçuk yaşında bir kızım olduğunu, eşinin kendisine sürekli şiddet gösterdiği için eşinden ayrılarak ailesinin evine döndüğünü, kızının ise babasında kaldığını söyledi.

ATT Büşra'nın süt annelik yaptığı Nisa bebekten kötü haber: Ölümünde ihmal iddiası

"'BANA GİT ÇOCUĞU ALDIR' DEDİ"

Ailesinin zorla başka biriyle evlendirmeye çalıştığını ve evde sürekli üzerinde baskı kurulduğunu anlatan Ebru S., “Bu sırada ben sosyal medya üzerinden tanıştığım M.Ç. ile görüşüyordum. Arayış içerisinde birkaç kez kendisi ile ilişkiye girdim. Yaklaşık 1 ay iki haftalıkken hamile olduğumu öğrendim. Bana, ‘git çocuğu aldır' dedi. Elime de bir tane kurşun sıkıştırdı. Bana ‘buna bakıp beni hatırlarsın' dedi. Sonrasında numarasını değiştirdi. Kendisine ulaşamadım” diye konuştu.

Şüpheli ifadesinin devamında, “Karnım büyümeye başlayıp, evlilik konusunda baskı görmeye başlayınca 2021 yılı temmuz ayında evden kaçtım. Kaçıp İstanbul`a geldim. Bir süre sokaklarda gezinip Taksim`de bulunan karakoldan yardım istedim.

Beni Bahçelievler`deki kadın sığınma evine yerleştirdiler. İki ay burada kaldım. Sonra beni Maltepe Kadın Sığınma Evine naklettiler. Çocuğu 5 Ocak 2022 tarihinde doğurdum. Bu doğumdan kimsenin haberi yoktu. Korktuğum için aileme haber veremedim.

"SÜREM DOLDU"

Bebek erken doğumdan dolayı bir süre yoğun bakımda kaldı. Kaldığım kurumda bebeğin kimliği çıkarıldı. Aynı kadın sığınma evine geri döndüm. 6 aylık sürem dolunca yönetim benden ayrılmamı istedi” ifadelerini kullandı.

“Aynı kadın sığınma evinde birlikte kaldığım D. ismindeki kadının tavsiyesi üzerine B.M. isimli kadının yanına doğru yola çıktım. Bana Birsen`in çocuk kabul etmediğini söylediler” diyen şüpheli, “Bu yüzden de söz konusu eve yakın bir yerde tam adresini bilmediğim 4 katlı bir binanın önüne gittim. Bebeğimi orada emzirdim. Mamasını verdim. Battaniyeye sardım ve uyuttum. Puset içerisindeki yere bıraktım. Sonrada apartman girişindeki zillere basıp saat 11.00-12.00 sıralarında oradan uzaklaştım” dedi.

Ebru S., bebeği bıraktığında herhangi bir sağlık sorunu olmadığını söyleyerek, “Ben çocuğumu özellikle kolay bulunması için apartman önüne bıraktım. Zillere bastım. Kasten öldürmek gibi bir amacım yoktu. Hatta bir süre etrafta gezinip çocuğu alıp almayacaklarını kontrol ettim. İki gün sonra bile olay yerine gidip baktım. Benim çocuğa bakacak durumum yoktu. Ailemin de bu çocuktan haberi yoktu. Eğer öğrenselerdi bana ve çocuğuma zarar verebilirlerdi” diye konuştu. Şüphelinin Anadolu Sulh Ceza Hakimliği'ndeki ifade işlemlerinin başlaması bekleniyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...