Tgrt Haber
17 Temmuz 2021 23:26

Reklam yüzü olmak isteyen genç kız yüzünden oldu

Aksaray'da reklam yüzü olma hayaliyle güzellik merkezine giden 16 yaşındaki Gizem K. hayatının şokunu yaşadı. Kaşlarına uygulanan işlem sonrası adeta tanınmaz hale gelen genç kız hastanede tanınmaz hale geldi.

Reklam yüzü olmak isteyen genç kız yüzünden oldu
reklam,,yüz,,güzellik,

Reklam yüzü olmak isteyen genç kız yüzünden oldu. Artık aynaya bile bakamaz hale geldi.

AİLESİNDEN İZİN BİLE ALINMADI

Aksaray'da yaşayan 16 yaşındaki Gizem K., bir güzellik merkezinin internetteki mankenlik ilanını görüp başvuruda bulundu. Ailesinden habersiz olarak reklam yüzü olma hayaliyle güzellik merkezine giden genç kıza, burada yaptığı görüşmelerde ücretsiz makyaj uygulamalı mankenlik teklif edildi. Teklifi kabul eden Gizem K., yaşı reşit olmamamasına rağmen ailesinden izin bile alınmadan birtakım işleme tabi tutuldu.

GÖRME KAYBI VE ENFEKSİYON OLUŞTU

Genç kızın iddiasına göre, kirpik uzatma işlemi istemesine rağmen kaşlarına dövme yöntemi ile şekil verildi. İşlemden sonra eve giden genç kızın yüzü bir gün sonra tamamen şişti. Görme kaybı yaşamaya başlayan Gizem K., gittiği güzellik merkezini arayarak bilgi aldı ve yaptırdığı işlemi sildirmek istedi. Tekrar güzellik merkezine giderek sildirme işlemi yapılan genç kızın yüzü reaksiyon göstererek enfeksiyon kaptı.

İkinci gün yeniden güzellik merkezine giden Gizem K., işletmeciler tarafından yapılacak bir şeyin olmadığının söylenmesi üzerine mekandan ayrıldı. Bu sırada kızının güzellik merkezine gittiğini öğrenen baba Ümit G. (37) de söz konusu dükkana gidince kızının dışarıda ağladığını gördü. Yüzünün tamamen şiştiğini gören baba, olayı polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye gelen sağlık ekipleri genç kızı Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ne kaldırarak tedavi altına aldı.

Reklam yüzü olmak isteyen genç kız yüzünden oldu

"AYNAYA BAKMAYA UTANIYORUM"

Kandırıldığını söyleyen Gizem K., “Ücret vermeden mankenlik yapacaksın dediler, ben de kabul ettim. ‘Ben lifting yaptırmak istiyorum. Sadece kirpiklerimi lifting yaptırmak istiyorum’ dedim. Bana dediler ki, ‘Gel sana kalıcı kaş yapalım’ dediler. Ben de ‘Tamam’ dedim. Ama defalarca kez sordum, ‘Dövme değil, değil mi?’ dedim. ‘Ailem buna izin vermez, ben de istemiyorum’ dedim. ‘Evet dövme değil’ dediler. Neyse yaptırdım, şu kaşımın kavisi daha üstteydi. Dedim ki, ‘Ben bunu böyle istemedim, rengi kaşıma uymuyor’ dedim. ‘Gel sileriz’ dediler. Ben de herhalde ilaç veya losyonla silecekler sandım. Sonra beni yatırdılar ve dövme silme makinesi ile sildiler ve bu haldeyim. Ben bu halde aynaya bakmaya utanıyorum” diye konuştu.

"GÖZLERİ KAN İÇİNDEYDİ"

Kızını kuaförden çıkarken gördüğünü söyleyen ve gözlerinin kan içinde olduğunu belirten baba Ümit G., “Sürekli ağlıyordu. Akşam eve getirdik yattı. Sabah da kalkınca ‘Baba gözlerim görmüyor, bulanık görüyorum’ dedi. Gözlerinin halini görüyorsunuz, şişmiş durumda. Ben aldım hemen kuaföre götürdüm ama oradan ambulans çağırıp buraya getirdik. Bir doktorun olmadığı yerde yapılacak bir işlem değilmiş bu. Buradaki cilt doktoru öyle söyledi. Hali bu çocuğun. Ben sonuna kadar şikayetçiyim. Benim çocuğuma yapıldıysa başkasına yapılmasın” şeklinde açıklama yaptı.

Reklam yüzü olmak isteyen genç kız yüzünden oldu

"ÇOCUĞUMUZU KANDIRMIŞLAR"

Kızının kandırıldığını dile getiren anne Tuğba G. (37), “Çocuğuma ‘Boya yapacağız, o da geçici sileceğiz’ demişler. O da bana geldi, ‘Anne ben boya yaptıracağım’ dedi. Bir geldi ki kaşları simsiyah. Makineyle içine işlemişler. Dövme gibi işlem yapmışlar. Kesinlikle iznim ve haberim yok. Birkaç gün sonra gittiğinde kaşları hep yara oldu. Enfeksiyon kapmış. Sildirmeye gittiğinde bezle sileceklerini zannettik ama makine ile dele dele silmeye çalışmışlar. Enfeksiyon kapmış ve orada doktor yok, benim onayım yok. Çocuğunuzu hiçbir şekilde gönderip yaptırmayın. Çocuğumuzu kandırmışlar” dedi.

Genç kız ve ailesi sorumlu kişilerden şikayetçi olurken; güzellik merkezi yetkilileri ise yapılan işlemin ardından genç kızın yüzünde yaşanan şişmenin normal olduğunu, bir süre sona geçeceğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...