Tgrt Haber
30 Aralık 2021 14:24

Şehir meydanında satılan suyun fiyatını gören şaştı kaldı: 5 litresi 500 TL

Küresel ısınmayla birlikte yaşanan kuralıklardan sonra barajlardaki su seviyesi giderek düşmeye devam ediyor. Aksaray Belediyesi bu felakete dikkat çekmek için şehir meydanında açılan tezgahta 5 litrelik suyu 500 TL’den satışa sundu. Bazı vatandaşlar destek olmak için 0,33 ml suyu 100 TL’ye satın aldı.

Şehir meydanında satılan suyun fiyatını gören şaştı kaldı: 5 litresi 500 TL
Aksaray,,Küresel ısınma,,Su,,Fiyat,,İklim değişikliği,

Gezegenimiz karşılaştığı en büyük tehditlerin başında gelen iklim değişikliği ve küresel ısınma ile birlikte barajlardaki su seviyesi gün geçtikçe düşmeye başladı. 

Aksaray Belediyesi son yıllarda yaşanan ve bütün dünyayı etkileyen kuralığa dikkat çekme için ilginç bir farkındalık çalışmasına imza attı. Yaşanan kuraklığa bağlı olarak içme ve tarımsal sulama ihtiyacında kullanılan Mamasın Barajının su seviyesi kritik düzeye kadar düştü. 

Şehir meydanında satılan suyun fiyatını gören şaştı kaldı: 5 litresi 500 TL
Son yıllarda yaşanan kuraklıkla birlikte barajlardaki su seviyesinin düşmesi sonucu Aksaray Belediyesi farkındalık oluşturmak için şehir meydanına tezgah açtı.

Şehir meydanında kurulan tezgahta belediye görevlileri 0,33 ml suyu 100 TL’den, 1,5 litre suyu 250 TL’den, 5 litre suyu ise 500 TL’den satışa sunuldu. Kimi vatandaşlar fiyatları görünce şaşkınlıkla ne olduğunu anlamaya çalıştı, kimiler de farkındalığa destek sağlamak amacıyla sulardan satın aldı.

“SU FİYATLARI NEDEN BÖYLE OLMUŞ’

Konula ilgili bir açıklama yapan belediye personeli Muharrem Selçuk (26), “Aksaray Belediyesi olarak su tasarrufuna dikkat çekmek amacıyla 15 Temmuz Milli İrade Meydanında böyle bir farkındalık çalışmasına imza attık. Vatandaşlar suyun fiyatını böyle görünce herkes bir toplandı. ‘Su fiyatları neden böyle olmuş’ dediler. Biz de sebebini açıkladık. Aksarayımızın içme ve tarımsal alanda kullandığı Mamasın Barajı doluluk oranı yüzde 16. Toplam kapasitesi 165 milyon metreküp. Fakat şu anda sadece 26 milyon metreküp civarında. Dolayısı ile suyumuzu tasarruflu kullanmak, boşa akıtmamak adına, gerekmiyorsa suların kapatılması için böyle bir çalışmaya imza attık” ifadelerini kullandı.

Şehir meydanında satılan suyun fiyatını gören şaştı kaldı: 5 litresi 500 TL
Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşlara su tasarrufu içeren broşürlerde dağıtıldı

0,33 ML SUYA 100 TL VERDİ

Aksaray Belediyesi tarafından vatandaşlara su tasarrufu içeren broşürlerde dağıtıldı. Su tezgahına gelerek suyun kıymetine dikkat çekmek isteyen Osman Çekiç (35) ise, 100 TL verip 0,33 ml su satın aldı. Hayatında ilk defa bu kadar pahalı bir su aldığını belirterek, “Bence suyun kıymetini bilmek gerekir. Suyu lütfen tasarruflu kullanalım. Su her şey, hayat demektir” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...