Tgrt Haber
28 Haziran 2021 11:47

Sinema salonları 1 Temmuz’da açılacak mı? İçişleri Bakanlığı genelgesi…

Geçtiğimiz hafta yapılan Kabine Toplantısı’nın ardından 1 Temmuz tarihi işaret edilerek pazar günü sokağa çıkma yasağı, hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasının kaldırılması ile ilgili birçok yeni karar alınmıştı. Peki, sinema salonları açıldı mı? 1 Temmuz’da sinemalar açık mı?

Sinema salonları 1 Temmuz’da açılacak mı? İçişleri Bakanlığı genelgesi…
İçişleri Bakanlığı,,Sinema salonları,,1 Temmuz,

21 Haziran’da yapılan Kabine Toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, salgın tedbirlerine ilişkin alınan yeni kararları açıklamıştı. Kademeli normalleşme kapsamında 1 Temmuz itibariyle pazar günü sokağa çıkma yasağı, hafta içi sokağa çıkma kısıtlaması gibi birçok yasağın kaldırıldığı açıklandı.

İçişleri Bakanlığı'nın yayımladığı "'Haziran Ayı Normalleşme Tedbirleri' genelgesinde açıldığı belirtilen sinema salonları, yayımlanan yeni genelgeyle 1 Temmuz'a kadar kapatılmıştı.

Kademeli normalleşme döneminin ikinci etabında uygulanacak tedbirleri belirleyen İçişleri Bakanlığı genelgesinde, 1 Haziran 2021 tarihinden itibaren sinema salonlarının da tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan pazar günleri hariç haftanın diğer günlerinde 07.00­ - 21.00 saatleri arasında %50 kapasite (bir koltuk dolu bir koltuk boş) sınırına uyulması şartıyla faaliyet gösterebilecekleri belirtilmişti. Söz konusu genelgeden hemen sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkilileri ve sektör temsilcileriyle yapılan görüşmeler sonucunda sinema salonlarının faaliyetlerine dair kısıtlamanın bir müddet daha devam etmesine karar verildi. Bu kapsamda salgınla mücadele tedbirlerinde devamlılığının sağlanması hususu göz önünde bulundurularak sinema salonlarının faaliyetlerine 01 Temmuz 2021 tarihine kadar ara verilmesinin uygun olacağına karar verildi.

Sinema salonları 1 Temmuz’da açılacak mı? İçişleri Bakanlığı genelgesi…

Vatandaşlar, bu gelişmelerin üzerine 1 Temmuz itibariyle değişecek yasaklara bağlı olarak İçişleri Bakanlığı’nın yeni genelge yayımlamasını bekliyordu. Beklenen genelge yayımlandı. İçişleri Bakanlığı’nın genelgeyi yayımlamasıyla sinemaseverler, “Sinema salonları açılacak mı, Sinemalar 1 Temmuz’da açık mı?” gibi soruların cevabını buldu.

SİNEMA SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

İçişleri Bakanlığı, sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamalarının sona ereceği 1 Temmuz saat 05.00’te başlayacak kademeli normalleşmenin üçüncü etabı ile ilgili genelge yayımladı. Söz konusu genelgede,sektörün talebi doğrultusunda faaliyetlerine ara verilen sinema salonlarının 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren faaliyet göstereceği belirtildi. Ayrıca Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberi'nde belirtilen masa ve/veya sandalyeler arasındaki mesafe kurallarına uyulması şartıyla, 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren yeme içme yerlerinin açık veya kapalı alanlarında aynı masada aynı anda bulunabilecek kişi sayısına dair kısıtlamaların uygulanmayacağı da genelgede yer aldı.

Sinema salonları 1 Temmuz’da açılacak mı? İçişleri Bakanlığı genelgesi…

Bunların yanı sıra kahvehane, kıraathane gibi kağıt, taş oyunlarının oynandığı iş yerlerinde söz konusu oyunların oynanmasına/oynatılmasına dair mevcut kısıtlamalar 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren sona erdirileceği ve oyun oynanmasına/oynatılmasına müsaade edileceği bildirildi.

1 TEMMUZ’DA NERELER KAPALI OLACAK?

Bakanlığın yayımladığı genelgede, birçok sektörde kısıtlamaların sona erdiği açıklanırken, kısıtlaması kaldırılmayan tek yer nargile kafeler oldu. Nargile kafeler için getirilen bu kısıtlama yeni karar alınıncaya kadar devam edecek. Hiçbir işletmede nargile servisi yapılamayacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...