Tgrt Haber
18 Aralık 2021 22:30

Son dakika: İzmir’de maden ocağında patlama

Son dakika haberi: İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında patlama meydana geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 45 madencinin hafif yaralandığını ve hastaneye kaldırıldığını açıkladı. Vali Köşger ayrıca, maden göçüğüyle ilgili tahliye işleminin tamamlandığını belirterek vefat eden veya ağır yaralı olan vatandaşın olmadığını söyledi.

Son dakika: İzmir’de maden ocağında patlama
İzmir,maden ocağı,patlama

Son dakika haberi: İzmir'in Kınık ilçesinde bir kömür ocağında meydana gelen göçüğün ardından olay yerine sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede göçük nedeniyle dumandan etkilenen 45 işçi, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger göçüğe ilişkin yaptığı açıklamada  "Kınık ilçemizde meydana gelen kısmi maden göçüğünde maden tümüyle tahliye edilmiş olup Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 45 vatandaşımız hafif yaralıdır" dedi.

DÖNMEZ: CAN KAYBIMIZ YOK

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İzmir Kınık'taki maden ocağında meydana gelen kısmi göçükte yaralanan madenci kardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Can kaybımız yok. 45 madencimiz hafif yaralı, yaralılarımız bölge hastanelerinde tedavi altına alındı." ifadesini kullandı.

KOCA: GÖÇÜKTE 9 KİŞİ YARALANDI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca meydana patlamayla ilgili şu paylaşımda bulundu:

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağından yaşanan göçük hakkında sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Koca, “İzmir Kınık’ta bir maden ocağında yaşanan göçük olayında yaralanan 18 kişi Kınık, 6 kişi Bergama, 21 kişi Soma Devlet Hastanesinde tedavi altındadır. Yaralı sayısını 45 olarak düzeltiyoruz. Olay yerinde 14 Ambulans, 2 UMKE Timi ile toplam 48 sağlık personeli görevlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.

OLAY YERİNDEN İLK GÖRÜNTÜLER

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...