Tgrt Haber

Üvey babasının istismarına uğradığını söyleyen genç kız şikayetinden vazgeçti

03 Şubat 2022 14:51 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 14:57
Üvey babasının istismarına uğradığını söyleyen genç kız şikayetinden vazgeçti

Kocaeli'de 15 yaşındayken üvey babasının cinsel istismarına uğradığını söyleyen genç kız, 3 yıl sonra şikayetini geri çekti. O esnada annesiyle kavgalı olduğunu ve bu nedenle yalan söylediğini söyleyen genç kız, "Anlattığım şeyler olmadı, pişmanım herkesten özür diliyorum" dedi.

Kocaeli'de 15 yaşındayken üvey babasının cinsel istismarına maruz kalarak şikayetçi olan genç kız, 2019'da yaptığı şikayetini geri çekti. İfadesini değiştiren kız, annesine kzıgın olduğu için böyle bir yalan söylediğini belirterek özür diledi.

TUTUKSUZ YARGILANDI

2019 tarihinde Kocaeli'de meydana gelen olayda, iddialara göre, üvey babası tarafından cinsel istismara uğradığını ileri süren 15 yaşındaki S.İ., polis merkezine giderek şikayette bulundu. Şikayet üzerine 65 yaşındaki üvey baba T.İ.’nin ifadesine başvuruldu. T.İ., polis merkezinde tamamlanan işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

"KENDİSİNE KIZDIĞIM İÇİN İFTİRA ATIYOR"

Hakkında "cinsel istismar" suçundan dava açılan T.İ.'nin Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya taraf avukatları, tutuksuz sanık T.İ. ve S.İ.’nin annesi S.İ. katılırken, şu an 18 yaşında olan genç kız S.İ. ise AGO’dan (Adli Görüşme Odaları) duruşmaya katıldı. Savunma yapan T.İ., "S.İ. benim üvey kızımdır. Kendisi henüz 2 yaşlarındayken annesi ile evlendim. O zamandan beri bizim yanımızda kalır. 14 yaşlarındayken 7-8 kere evden kaçtığı için onu yurda verdim ve oradan da kaçtı. Kendisinin okuldan kaçtığını da biliyorum. Bu olaylar sebebiyle kendisine kızdığım için bana iftira atmaktadır. Ben 65 yaşındayım böyle bir şey olmamıştır" dedi.

"KIZIMIN ÇOK FAZLA KEZ YALANINI YAKALADIM"

17 yıldır T.İ. ile evli olduğunu söyleyen anne S.İ., "Ben T.İ. ile evlendiğimde ve çocuklarımı yanıma almak istediğimde eşim bunu kabul etti. Eşimin kızıma böyle bir şey yaptığına inanmıyorum. Kızım S.İ.'yi okula gönderiyorduk ama kendisi okuldan kaçıyordu ve geç saatlere kadar eve gelmiyordu. Bu sebeple ben kızıma kızdım, hatta tokat bile attım. Eşim de aynı şekilde kendisine kızdı. Bu kızgınlığından dolayı kızım eşime iftira atmaktadır, bunu bana itiraf bile etmiştir. Kızımın çok fazla kez yalanını yakaladım" diye konuştu.

"15 YAŞINDAYDIM, KÜÇÜKTÜM VE YALAN SÖYLEDİM"

Şikayetinden vazgeçtiğini söyleyen mağdur S.İ., "Ben annemlerle kalıyordum ve aramızda anlaşmazlıklar oluyordu. Annemden şiddet gördüm ve bu sebeple 2019 yılında evden kaçarak kız arkadaşımın evine kalmaya gittim. Birkaç gün sonra arkadaşıma annemle kavga ettiğimizi eve gidersem beni döver mi diye tereddüt ettiğimi söyledim. Bu sebeple arkadaşımla birlikte babamla ilgili böyle bir yalan bulduk. Bu olayda 15 yaşındaydım, küçüktüm ve yalan söyledim. Anlattığım şeyler olmadı, pişmanım herkesten özür diliyorum" şeklinde konuştu.

Mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın beraatini talep etti. Sanık avukatı ise yazılı savunma yazmak için süre talep etti. Mahkeme heyeti, avukatın talebini dikkate alarak duruşmayı erteledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...