Tgrt Haber

Yeni Zelenda’dan 'ayrılık acısı' çekenlere 4 milyon dolarlık bütçe! Gençler desteklenecek

23 Mart 2023 17:09 - Güncelleme : 23 Mart 2023 17:14
Yeni Zelenda’dan 'ayrılık acısı' çekenlere 4 milyon dolarlık bütçe! Gençler desteklenecek
Sevgi,ayrılık

Yeni Zelenda hükümeti arkadaşından ayrılan ve bunalıma giren kişiler için kesenin ağzını açtı. Hükümet, gençler için 4 milyon dolarlık bütçe ayırdı. 

Yeni Zelenda 'Daha iyi sev' (Love Better) kampanyası kapsamında arkadaşından ayrılan gençlerin yaşadıkları süreci atlatmalarına yardımcı olmak amacı ile yaklaşık 4 milyon dolarlık bir bütçe (6,4 milyon Yeni Zelanda Doları) ayrılacak. Sosyal Kalkınma Bakanı Yardımcısı Priyanca Radhakrishnan, Yeni Zelendalı gençler arasında yapılan bir ankete ilişkin verileri açıklayarak "1.200'den fazla gencimiz bize aşk ve ayrılık deneyimleriyle başa çıkmak için desteğe ihtiyaçları olduğunu belirtti. Görünen o ki ayrılıklar gençler için ortak bir zorluk" ifadelerini kullandı.

GENÇLERİN YÜZDE 68'İ AYRILIK AÇISI ÇEKİYOR 

Radhakrishnan'ın referans aldığı ankete göre Yeni Zelenda'da yaşayan gençlerin yüzde 68'i ayrılık acısının ötesinde kötü deneyimler yaşadığını öne sürüyor. Üç yıl sürmesi planlanan program Yeni Zelenda'nın önde gelen gençlik kuruluşlarından biri olan 'Youthline' tarafından yürütülecek. 'Daha iyi sev' kampanyası kapsamında ilişkileri sona eren gençlerin bu süreci sağlıklı bir şekilde atlatabilmesi için özel metinler, videolar ve podcast'ler hazırlanacak. Hazırlanan özel içerikler sosyal medya platformlarından paylaşılacak. Sevgilisinden ayrılan ve aşk acısı çeken gençler de kendi deneyimlerini yine bu kampanya sayesinde diğer insanlarla paylaşabilecek.

AYRILIKLAR ZORLAYICI 

Youthline'ın CEO'su Shae Ronald, kötü ayrılıkların hem kişisel hem de toplumsal olarak olumsuz etkileri olabileceğini belirterek gençlerin yardım hattını aramalarının başlıca sebeplerinden birinin yaşadıkları 'zor ayrılıklar' olduğunu belirtti. Sosyal Kalkınma Bakan yardımcısı Priyanca Radhakrishnan "Yeni Zelanda'nın aile içi şiddet konusunda ilgili utanç verici istatistikleri var. Bu döngüyü kırmak için yenilikçi yaklaşımlara ihtiyacımız var" dedi. 

UTANÇ VERİCİ TABLO 

Yeni Zelenda Adalet Bakanlığı'na göre, polis her yıl yüz binden fazla aile içi şiddet olayını soruşturuyor. 2020 yılında güvenlik güçlerine 9.723 'cinsel şiddet' bildirimi geldi ve bu kişilerin yaklaşık yarısının 18 yaşın altında olduğu belirtildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...