Tgrt Haber
27 Nisan 2023 14:50 - Güncelleme : 27 Nisan 2023 15:16

Üreticilerin sır gibi sakladığı lezzetin püf noktasını veriyoruz! 3 malzemeyle Pringles’in lezzet ikizi!

Dünyanın en sevilen cipsi Pringles, hem lezzeti hem de diğer cipslere göre daha sağlıklı bir seçenek olması itibariyle tercih ediliyor. Ancak bu ürün normal cipslere göre yüksek bir fiyat skalasına sahip. Peki, Pringles lezzetini evde yapmaya ne dersiniz? İşte 3 malzemeyle Pringles tarifi…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Üreticilerin sır gibi sakladığı lezzetin püf noktasını veriyoruz!  3 malzemeyle Pringles’in lezzet ikizi!
,cips tarifi,cips

TGRT Haber’de derlenen bilgiye göre; Üretici firmanın kısa süreliğine sayfasında yayınladığı Pringles tarifinde küçük bir detay dikkat çekti ve tarifi bu püf noktasıyla deneyenler neredeyse aynı tadı yakaladı. Cipsler, herkes tarafından sevilen çok lezzetli atıştırmalıklar olarak bilinir. Ancak içerdikleri trans yağlar nedeniyle sağlığa zarar verme potansiyelleri yüksek besinler arasında başı çeker. Bu sebepten daha sağlıklı üretilen fırınlanan ve kurutulan cipler son dönemde popüler hale geldi.  Dünyanın en sevilen cipslerinden biri olan Pringles da trans yağ içermeyen ve sağlıksız ciplere oranla çok daha hafif bir ürün. ABD menşeli Pringles’in sadesinin orijinal tarifi için işte detaylar…

SADE PRINGLES TARİFİ

2 adet orta boy patates,

1 su bardağından 2 parmak eksik mısır nişastası,

Kaya tuzu.

Üreticilerin sır gibi sakladığı lezzetin püf noktasını veriyoruz!  3 malzemeyle Pringles’in lezzet ikizi!

YAPILIŞI

Patatesleri soyup yıkadıktan sonra küp küp doğrayıp yumuşayıncaya kadar haşlayın. Haşlanmış patateslerin suyunu süzüp pürüzsüz olana kadar ezin. İçerisine nişasta ve tuzu ekleyerek yoğurun. El ettiğiniz hamurun üzerine yağlı kâğıt kapatın ve bu şekilde merdaneyle ince bir hamur elde edinceye dek açın. Yağlı kâğıdı kaldırdığınız incelen hamurdan bardakla yuvarlak şekiller çıkarın. Hazırlanan hamurları önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişirin. Soğuduktan sonra baharatlı yoğurtla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

PÜF NOKTASI

Cips için kullandığınız patatesler taze patates olmalıdır. Ayrıca tuzunuzu kaya tuzu olarak seçmelisiniz. Kaya tuzunu ise tarife eklerken değirmenli tuzlukla öğüterek kullanmalısınız.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Narin hanım27 Nisan 2023 17:08

Çok güzel bir tarif. Denedim. Çok teşekkür ederim

Sonraki Haber Yükleniyor...