Dışardan parayla almaya son verin! Evde sağlıklı dondurma nasıl yapılır?
Yaz aylarının gelmesiyle dondurma sezonu açıldı. Uzmanlar her gün paketli tüketeceğiniz dondurmanın sağlığa olan zararlarını sıraladı. Paketli dondurmaların içerisinde yüksek miktarda bulunan mısır şurubu, tatlandırıcılar, koruyucular diyabet, kalp damar gibi hastalıklara yol açar. Evde hem daha sağlıklı hem de uygun fiyatlı dondurma yapmak mümkün.
Dışarıda paketli şekilde satılan gıdaların içeriklerinde gıda boyası dahil birçok katkı maddesi bulunuyor. Evde sağlıklı ve şekersiz yapılan dondurma hem tatlı ihtiyacınızı karşılayacak ve hem de bütçe tasarrufu yapmanıza yardımcı olacak. Evde bulunan malzeme ile kolayca sağlıklı dondurma tarifi yapabilirsiniz.
SAĞLIKLI DONDURMA TARİFİ!
Nefis Yemek tariflerine göre;
- 4 su bardağı yoğurt
- 2 su bardağı süt
- 1. 5 su bardağı çekirdeği ayıklanmış vişne (Ya da sevdiğiniz bir meyve de olabilir)
- 1 çay bardağına yakın süzme bal
Yapılışı;
Bir kasenin içine yoğurdu ve sütü döküp karıştırın.
Ardından balı ekleyip tekrar karıştırmaya devam edin.
En son vişneleri de ekleyip karıştırdıktan sonra buzluğa koyuyoruz.
3 kez olmak üzere yarım saatte bir buzluktan çıkarıp karıştırıyoruz ve tekrar buzluğa koyuyoruz.
Yaklaşık 3 saat kadar buzlukta beklettikten sonra çıkarıp yiyebiliriz. Dilerseniz dondurmaya fındık, çikolata, karamel vs. ekleyebilirsini
DONDURMA KAÇ KALORİ?
Kapalı paketteki dondurmalar ortalama 300 kalori civarında. 1 top dondurma kaç kalori dediğinizde 104 kalori, 2 top dondurma kaç kalori diye hesapladığınızda ise 208 kalori karşınıza çıkacaktır.