Tgrt Haber
21 May 2023 12:50 - Güncelleme : 21 May 2023 15:00

DNA tamir eden salata tarifi! İç organları yeniliyor, adeta şifa dağıtıyor!

Tüm hastalıkların şifası şüphesiz ki doğada mevcut! Çok sayıda profesörün ve uzmanın onay verdiği ve önerdiği tüm iç organları yenileyerek hastalık oluşmasını önleyen üç malzemeli soğan salatası, adeta DNA’nızı tamir ediyor.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
soğan salatası,salata tarifi

Soğan deyip geçmemek gerekir. Her mevsim bulunabilen, kanserle savaşan son derece üstün bir sebze olan soğan, kükürtlü bileşikler ve quercetin gibi flavanoidler içermesi ile hastalıklarla tek başına savaşabiliyor.  Eğer soğanı kesip/doğrayıp, bekletip üzerine sızma zeytinyağı eklerseniz, soğanın quercetinin zeytinyağında çözünürlüğü ve biyoyaralılığı artıyor. Bir de üzerine gallik asit deposu SUMAK eklenirse içerisindeki DNA tamirini sağlayan maddelerle birlikte lezzetli ve ilaç gibi bir salata oluyor.

Kolayca yapılabilecek bu salatanın vereceği şifa için malzemeler;  

Kuru soğan

Sızma zeytinyağı

Sumak

Maydanoz, limon, tuz.

KESİLMİŞ SOĞAN BEKLETİLİR Mİ?

Soğan 1 saate kadar kesilmiş, doğanmış halde bekleyebilir. Kesip en az 10 dakika bekleyen soğanda hava teması sonucu değerli bileşenlerde artış olur Soğan, kilogram başına yaklaşık 300 mg ile en yüksek düzeyde Quercetin içeren güçlü bir sebzedir. Bunun yanında alium ve onionin A gibi güçlü antioksidan bileşenler de içerir.

Soğanı işlerken büyük miktarlardaki kabuk gibi yan ürünler genellikle atılır; ancak kabukları mükemmel biyoaktif bileşikler ve fitokimyasal kaynaklardır. Soğanın kabuk altında genellikle yediğimiz kısımlarındaki Quercetin seviyeleri 0.03-1 g/kg’dır. Soğan kabuklarında ise Quercetin daha yüksek seviyelerde olup 2-10 g/kg’dır.

DNA tamir eden salata tarifi! İç organları yeniliyor, adeta şifa dağıtıyor!

SOĞAN KABUKLU MU KABUKSUZ MU TÜKETİLMELİ?

Bu yüzden soğanı kabuğu ile kullanmak en şifalı halidir. Quercetin maddesi ise özellikle hasattan sonraki depolama sürecinde bir miktar artış da gösterir. O yüzden çok az filizlenmiş (yumuşa olmamış) soğan kıymetlidir.  

Quercetin insan kardiyovasküler hastalıklarına karşı koruma yeteneği ile birlikte antioksidan ve serbest radikal süpürücü özelliklere sahiptir. Ayrıca, Quercetin antikanser, antiinflamatuar ve antiviral aktiviteler özellikler sergilediği yapılan çalışmalarda görülmektedir. Sumaktaki etken maddelerin DNA koruyucu etkisi çalışmasında insanda günde 3 g olacak şekilde 3 gün uygulanması ile iç organlar (kolon, karaciğer ve akciğer) ve lenfositlerde oksitlenmiş DNA hasarının oluşumunu engellediği kanıtlanmıştır. Sumak, oksidatif DNA hasarına karşı koruyabilecek yapıda önemli bir baharattır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...