Tgrt Haber
16 Nisan 2023 16:57 - Güncelleme : 16 Nisan 2023 17:05

Dondurulmuş karides tarifi, dondurulmuş karides nasıl yapılır? Evde dondurulmuş karides yapılışı

Çok seveni olan deniz mahsullerinden karidesi evde yapmak da çok kolay. Sadece birkaç küçük püf noktasını bilmek kaydıyla... İşte pratik dondurulmuş karides tarifi...

Dondurulmuş karides tarifi, dondurulmuş karides nasıl yapılır? Evde dondurulmuş karides yapılışı
Dondurulmuş karides,Yemek,Tarif

Dondurulmuş karides tarifi taze deniz ürünleri kadar lezzetli olmasa da pişirme teknikleri ve baharatlarla lezzetli bir yemek hazırlanabilir. Fakat yine de dondurulmuş karideslerin pişirilirken dikkatli olunması çok önemlidir. Çünkü bilinçsiz yöntemlerle uygulanan tarifler hem sağlık açısından hem de fiziken sorun yaratabilir. Ayrıca, tüm malzemelerin tadına göre ayarlanması da tarifin lezzeti açısından dikkat edilmesi gereken konular arasında gösterilir.

DONDURULMUŞ KARİDES MALZEMELERİ NELERDİR?

Bu tarife ait malzemelerin temelinde sizin de tahmin edebileceğiniz üzere dondurulmuş karides vardır. Ancak alternatif yemekler ve sunumlar için bazı malzemelerin değiştirilmesi de olasıdır. Bu noktada kişilere tavsiye edilen; kendi damak tatlarına uygun besin öğelerini bir araya getirmeleri olsa da bu tip durumlarda mutlaka besin uyumu konusuna dikkat edilmelidir. Çünkü deniz ürünleri her besin ile aynı anda tüketilmeyebilir.

Bu tarif için kullanabileceğiniz dondurulmuş karides malzemeleri listesini ise şu şekilde sıralayabiliriz:

  • 500 gram dondurulmuş karides
  • 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • Tuz ve karabiber
  • Yarım limonun suyu
  • Taze maydanoz yaprakları

DONDURULMUŞ KARİDES NASIL YAPILIR? (DONDURULMUŞ KARİDES TARİFİ)

Dondurulmuş karides yaparken malzeme ve baharat uyumuna dikkat etmenin yanı sıra doğru bir pişirme tekniğinin de kullanılması gerekir. Çünkü dondurulmuş karidesler tamamen temizlenerek elinize geliyor olsa bile deniz ürünü oldukları için besin değerlerinin korunması önemlidir. Bunun yanı sıra yukarıda listelenen malzemeler ile uygulayabileceğiniz tarif için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. İşte dondurulmuş karidesin yapılışı:

  • Dondurulmuş karidesleri birkaç saat önceden buzdolabından çıkarı ve çözülmesi için zaman tanıyın.
  • Daha sonra karidesleri süzün ve kağıt havlu yardımıyla kurulayın.
  • Bir tavada tereyağı veya zeytinyağını kızdırın.
  • Sarımsak ve kırmızı biberi ekledikten sonra 1 - 2 dakika kavurun.
  • Yeterinde sotelendiğini düşündüğünüzde, karidesleri tavaya ekleyin ve 2 - 3 dakika daha kavurmaya devam edin. Bu esnada ara ara karıştırmayı unutmamalısınız.
  • En son tuz, karabiber ve limon suyunu ekleyip, tekrar karıştırın.
  • Bu aşamada kullanmak istediğiniz farklı baharatlar varsa, aşırıya kaçmadan ekleme yapabilir ve ocağın altını kapatabilirsiniz.
  • Karideslerinizin üzerine maydanoz yapraklarıyla süsleme yaparak servis edebilirsiniz, afiyet olsun!

DONDURULMUŞ KARİDES YAPILIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİDİR? (PÜF NOKTALARI)

Dondurulmuş karidesin yapılışının püf noktaları genellikle sos, baharat ve pişirme dengesi ile ilişkilidir. Bu tarif üzerine ekleyebileceğiniz daha lezzetli tüyolar için aşağıdaki listeyi takip edebilirsiniz:

  • Dondurulmuş karideslerin buzdolabında yavaşça çözülmesine izin verin ve sıcak su kullanmayın çünkü bu karidesinize lezzet kaybettirebilir.
  • Karidesleri pişirmeden önce kurulayın. Islak karidesler pişirilince buharlaşan su nedeniyle daha az lezzetli olabilir.
  • Karidesleri aşırı pişirmeyin. Karidesler hızlı pişer, bu nedenle fazla pişirildiklerinde sert ve kuru hale gelebilirler.
  • Karideslerinizin lezzetini artırmak için baharatlar ekleyin. Karideslerinizi pişirirken tuz, karabiber, sarımsak veya limon suyu gibi baharatlar ekleyerek lezzetlerini artırabilirsiniz.
  • Karidesleri yanında uygun bir sosla servis edin. Teriyaki sosu, sarımsaklı sos ve tereyağı baharat sosu gibi çeşitli soslarla servis yapabilirsiniz.

DONDURULMUŞ KARİDESİN BESİN DEĞERİ KAÇTIR?

Dondurulmuş karidesin besin değerleri lif, vitamin ve mineral açısından hayli zengindir. Bu oranlarla ilgili bilgileri ise şu şekilde sıralayabiliriz:
100 gram dondurulmuş karides yaklaşık olarak, 100 - 120 kalori içerir. Bu miktar, karidesin pişirme yöntemi ve boyutuna bağlı olarak değişebilir.
Dondurulmuş karides, yüksek protein içeriği nedeniyle mükemmel bir protein kaynağıdır. 100 gram karides yaklaşık 20 gram protein içerir.
Karides, düşük yağ içeriği ile de dikkat çeker. 100 gram karides sadece 1 - 2 gram yağ içerir.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...