Tarih : 12.10.2021 - 17:32 Yorum : 0

En lezzetli 5 Levrek tarifi! Masterchef Gökçeada Levreği nasıl yapılır?

En sevilen deniz mahsullerinden biri olan Levrek, sofraların vazgeçilmeyen lezzetleri arasında yerini korumaya devam ediyor. Evlerinizde de kolaylıkla yapabileceğiniz levrek, içerdiği zengin omega ve proteinlerle insan sağlığı için de oldukça faydalı besinlerden biridir. Peki evde levrek nasıl yapılır? Masterchef Gökçeada Levreği nasıl yapılır? İşte en lezzetli 5 Levrek tarifi!

En lezzetli 5 Levrek tarifi! Masterchef Gökçeada Levreği nasıl yapılır?

Deniz ürünleri arasında sıklıkla tüketilmekte olan ve içerdiği zengin besin kaynağıyla insan sağlığına birçok faydası bulunan levrek tarifleri, vatandaş tarafından sürekli merak ve takip edilmekte. Sizler için birbirinden lezzetli 5 Levrek tarifini derledik. İşte Masterchef Gökçeada Levreği tarifi ve tüm detaylar...

1- PAKETTE LEVREK

  • 4 adet levrek,
  • 5 diş sarımsak,
  • Maydanoz,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 2 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • İnce kesilmiş domates halkaları,
  • 3 su bardağı su,
  • Bir tutam tuz.

Balıkların içini temizleyip tuzladıktan sonra karıştırdığınız maydanoz, limon suyu, zeytinyağı, sarımsak, kekik ve tuz balıkların içine doldurulur. Diğer yandan fırın tepsisinin içerisine 3 su bardağı su dökülür. Yağlı kağıt üzerine yerleştirilen domateslerin üstüne içi doldurulmuş olan balıklar yerleştirilir ve balıkların üzerine de ince dilimlenmiş halka domateslerden koyulur. Ardından yağlı kağıt ile paket haline getirilen levrek, kağıdın kapatma yeri aşağıda olacak şekilde içi su dolu olan fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden 210 derecede ısıtılmış olan fırında 45 dk pişirilir.

2- ZEYTİNLİ LEVREK

  • 2 adet levrek,
  • 1 rezene sapı,
  • 1 adet dilimlenmiş limon,
  • Limon kabuğu,
  • 1 adet domates,
  • 15 adet zeytin,
  • 2 diş sarımsak,
  • 15 adet kapari,
  • 150 ml sirke,
  • Yarım su bardağı maydanoz,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Karabiber,
  • Tuz.

Yağlı kağıt yerleştirilmiş olunan fırın tepsisine 2 adet levrek serilir. Rezene sapı, liman, zeytin ve domateslerin doğranmasıyla hazırlanmış olan karışıma kapari, sarımsakları da ekleyerek, içine limon dilimi yerleştirilmiş olan levreklere pay edilir. Balıkların üzerinde sirke gezdirilerek maydanozlar serpiştirilir. Zeytinyağını da gezdirdikten sonra balıkların üzeri folyo ile sarılarak daha önce 190 derecede ısıtılmış olan fırında 20 dk pişirilir. Fırından çıktıktan sonra bir süre soğuması beklenilir ve ardından folyolor çıkarılarak limon kabuğu serpiştirilmiş şekilde servis edilir.

3- GÖKÇEADA LEVREĞİ

  • 2 adet levrek fileto,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 yemek kaşığı tereyağı,
  • 4 adet defne yaprağı,
  • 2-3 dal maydanoz,
  • 1 çay bardağı sirke,
  • 1 adet esmer küp şeker,
  • 5-6 adet karabiber,
  • Tuz.

Fırın tepsisine yerleştirilen levreklerin üzerinde süt ilave edilir. Daha sonra tepsinin üstü bir streç film ile sarılarak 2-3 saat serin bir yerde bekletilir. Ayrı bir yerde küp şeker ile sirke karıştırılarak şekerin erimesi sağlanır. Dinlendirilen balıklar sütün içerisinden çıkarılarak iyice süzülür ve ayrı bir fırın kabına yağlı kağıt üzerine serilir. Elde edilen küp şeker ve sirkeli karışım, üzerine tuz serpilmiş balıkların üstünde gezdirilir. Eritilen tereyağı balıklara pay edilir. Daha sonra defne yaprağı, ince kıyılan maydanoz ve kara biber de ilave edilerek önceden 170 derecede ısıtılmış olan fırına atılır. 20 dakika pişirildikten sonra servis edilir.

4- BAKLALI ENGİNARLI LEVREK

  • 2 adet levrek fileto,
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • Bir tutam tuz,
  • 4 adet enginar kalbi,
  • 175 gram bakla,
  • 2 dal taze (yeşil) soğan,
  • Sumak,
  • Zeytinyağı,
  • 1 adet limon,
  • Dereotu,
  • Karabiber,
  • Tuz.

Öncelikle levrekler 4 parçaya bölünerek tuzlanır. Yapışmayan tavada derileri alt tarafta kalacak şekilde 2-3 dakika kızartılır. Daha sonra balıkların diğer tarafları da aynı şekilde kızartılır. İncecik doğranan limonların içine sumak, bakla ve limon eklenir. Elde edilen karışım bir kasenin zeminine yerleştirilir. Daha sonra bu karışımın üstüne enginar da yerleştirilerek en üste levrekler konularak servis edilir. Dilerseniz dereotu ile servis edebilirsiniz.

5- KREMALI KIZARMIŞ LEVREK

  • Levrek filetosu,
  • 2 yumurta, 1 dal taze yeşil soğan,
  • 1 su bardağı maydanoz,
  • 1,5 su bardağından biraz fazla ekmek kırıntısı
  • 1,5 su bardağı tavuk suyu,
  • 3 yemek kaşığı limon suyu,
  • 1 su bardağına yakın zeytinyağı,
  • Un,
  • 3 yemek kaşığı krema,
  • 4 yemek kaşığı tereyağ,
  • Karabiber,
  • Tuz.

1,5 su bardağı ekmek kırıntısıyla yarım su bardağı maydanoz 1,5 tatlı kaşığı tuz ve karabiberle birlikte bir kapta karıştırılır. Daha sonra tereyağı eritilerek soğanlar pişirilir. Tavuk suyu ve limonu ilave ederek 15 dakika kaynatılır. Ayrı bir yerde krema çırpılarak, kullanmadığınız ekmek kırıntısı ve maydanoz da eklenerek blenderdan geçirilir. Elde edilen püre, 15 dk kaynatılmış olan sosun içine eklenir. Levrekler, önce una sonra yumurtaya bulanır ve en son ekmek kırıntısına batırıldıktan sonra kızartılır. Kızartılan levreklerin üzerine elde edilen sos gezdirilerek servis edilir. Afiyet olsun…

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber