Tgrt Haber
30 Haziran 2023 13:35 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 15:23

Sucuğu dağılmadan yapmak bu kadar kolay! İşte ev yapımı hem kolay hem sağlıklı sucuk tarifi

Bol baharatı ile damakları şenlendiren, mangaldan tosta kadar pek çok şekilde pişirilen sucuk yapımı doğru miktarlarda kullanılan malzemelerle son derece kolay… Siz de kurban etini farklı şekillerde değerlendirmek istiyorsanız 1 kilo kıymadan dağılmayan sucuk yapmak için bu tarifi deneyebilirsiniz.

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Sucuğu dağılmadan yapmak bu kadar kolay! İşte ev yapımı hem kolay hem sağlıklı sucuk tarifi
sucuk,tarif

Sucuk yapımında aradığınız lezzeti yakalamak pek de kolay olmuyor. Fabrikasyon sucuklarda bulunan koruyucular ise insan sağlığını tehdit ediyor. Bu durumda sucuk severler için ev yapımı sucuklar adeta hayat kurtarıcı olabiliyor. Yapımı kolay görünmeyen ve dağılma olasılığı yüksek olan ev yapımı sucuğu bir de bizim tarifimizle deneyin! İşte sucuğun pişerken dağılmadan formunu koruması için yöntemler

DAĞILMAYAN SUCUK NASIL YAPILIR?

Posta’nın haberine göre; Dağılmayan sucuk yapmak için aşağıda verdiğimiz evde sucuk yapımı tarifi adımlarını takip etmeniz yeterli olacaktır…

1 KİLO KIYMADAN SUCUK YAPMAK İÇİN HANGİ MALZEMELER GEREKİR?

1 Kilo orta yağlı kıyma

75 gram sucuk baharatı (Aktarlardan satın alabilirsiniz)

Sucuk Baharatı kullanmak istemiyorsanız onun yerine

3-4 diş sarımsak

2 tatlı kaşığı toz kırmızı biber (Acı tatlı)

1 tatlı kaşığı kimyon

Yarım tatlı kaşığı karabiber

Yarım çay kaşığı yenibahar

Yedi baharat, tuz. 

Sucuğu dağılmadan yapmak bu kadar kolay! İşte ev yapımı hem kolay hem sağlıklı sucuk tarifi

EV YAPIMI KOLAY SUCUK TARİFİ YAPILIŞI

Sucuk için kıymanın 2 kere çekilmiş olması gerekiyor.

Bu sucuğun pişerken dağılmamasını sağlıyor.

Baharat ve kıymayı iyice birbirine karışacak şekilde yoğurun. Bu yaklaşık 20 dakika kadar olmalıdır.

Yoğurduğunuz sucuğu ağzı kapalı şekilde buzdolabında 3-4 saat dinlendirin.

Dinlenen sucuktan uzun ince rulolar yapın.

Bağırsak kullanmayı tercih etmiyorsanız sucuğu yoğurduktan sonra tek kullanımlık olacak şekilde streç filme sarın.

Sarma işlemi bitince iki ucundan ortaya doğru bastırarak sıkılaştırıp çevirerek bağlayın.

Hazırladığınız sucukları buzdolabının dondurucu bölmesinde muhafaza edin.

Pişireceğiniz zaman buzluktan çıkarıp bir 10-15dk bekletip yarı buzlu kesip pişirdiğinizde dağılmayan ev yapımı sucuklarını afiyetle yiyebilirsiniz.

SUCUK İLK NE ZAMAN ORTAYA ÇIKTI, İLK KİM YAPTI?

Sucuğun tam olarak nereden çıktığı kesin olarak bilinmemekle birlikte, bu yiyeceğin doğum yeri olarak Kayseri kabul edilmektedir. Yüzlerce yıldır Erciyes Dağı'nın esintisiyle lezzetlendirilen sucuk, Kayseri'de üretilmektedir ve sucuğun anavatanı olarak kabul edilmektedir.

Orta Asya'dan günümüze kadar uzanan bu lezzet, etin doğal yollarla fermante edilmesiyle ortaya çıkmıştır. Etin ve baharatların belirli bir süre dinlendirilmesi sonucunda sucuk oluşmuş ve günümüze kadar gelmiştir.

Eski zamanlarda etin taze kalması oldukça zordu. Tarlada çalışan işçiler, eti tüketmeden önce bol baharatlarla harmanlarlardı. Bu, etin bozulmasını geciktirirken aynı zamanda ete harika bir lezzet veriyordu. Ancak etin hava almaması gerekiyordu. Birçok denemenin ardından, etlerin bağırsak içine doldurulduğunda fermante olduğu ve bozulmadan olgunlaştığı keşfedildi.

Etin, baharatların ve bağırsağın birleşmesiyle sucuk bulundu. Ancak sucuk kelimesinin tam kökeni bilinmemekte ve bu yiyeceğe ilk sucuk adını veren kişi hala tartışmalıdır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...