Tarih : 14.10.2021 - 08:48 Yorum : 0

Görünüşü enfes tadı şahane bardakta tatlı tarifi! En kolay bardakta tatlı tarifi

Lezzetli olduğu kadar hazırlaması da kolay olan bardakta tatlı birçok kişinin vazgeçilmez tatlısıdır. Çayın yanında, özel günlerde, aniden gelen misafire hızlıca hazırlayabileceğiniz bardakta tatlı tarifi herkesi hayran bırakacak. Peki bardakta tatlı nasıl yapılır? Pratik bardakta tatlı tarifi.

Görünüşü enfes tadı şahane bardakta tatlı tarifi! En kolay bardakta tatlı tarifi

Güzel görünümüyle misafirlerinizi hayran bırakacak bardakta tatlı lezzetiyle de yiyenleri büyülüyor. Evde beş çayına özel hazırlayabileceğiniz bardakta tatlı hem hafif hem de göz doyuran haliyle sofralarınızdan eksilmeyecek. İşte bardakta tatlı tarifi.

BARDAKTA TATLI MALZEMELERİ

Vaktinizin az olduğu, canınızın bir anda tatlı çektiği bir zamanda yapımı kolay bir tatlı arıyorsanız bardakta tatlı tam size göre. Yapımı kolay olasının yanında bardakta tatlı tarifi her zaman evde bulunabilecek malzemelerden oluşuyor. İşte bardakta tatlı tarifi:

  • 1,5 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 125 gram tereyağı
  • 6 yemek kaşığı un
  • 1 paket tereyağlı bisküvi
  • 500 gram çilek
  • Bardakta tatlı süsleme için:
  • Bisküvi
  • Fındık, ceviz vs.
  • Dilediğiniz meyve veya hindistan cevizi.

BARDAKTA TATLI NASIL YAPILIR?

  • İlk olarak yağı eritin,
  • Yağın sıcaklığıyla unu kavurun,
  • Sütü yavaş yavaş ekleyin,
  • Muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin,
  • Son olarak şekeri ilave edin,
  • Bir kere kaynadıktan sonra altını kapatın,
  • Derin bir kaba döküp soğumaya bırakalım.
  • Çilekleri ince ince doğrayın,
  • Bardaklarımızın ilk katına muhallebiden koyalım.
  • İkinci katına ezilmiş bisküvilerden koyup,
  • Çilekleri bardakların kenarlarına dizin,
  • Bir muhallebi bir bisküvi olacak şekilde, malzeme bitene kadar devam edin,
  • Dilediğiniz malzemeyle süsledikten sonra dolapta soğutalım.
  • Ne kadar soğuk olursa, lezzeti de bir o kadar güzel olur.

BARDAKTA TATLI PÜF NOKTALARI

Bardakta tatlı hazırlarken malzemeleri sevdiğiniz şeylere göre ayarlayabilirsiniz. Çilek sevmiyorsanız muz ve kivi gibi alternatif meyveleri de tercih edebilirsiniz. Bardakta tatlı malzemeleri seçerken soğumaya bıraktığınızda eriyip hamurlaşmaması için bisküvi seçimi yaparken sert olanlar daha doğru bir tercih olacaktır.

Bardaklara ilk muhallebiyi koymadan önce dibini çok az bir suyla çalkalamak muhallebinin bardaya yapışık kalmasının önüne geçer.

Tatlının üzerini süslemek için son servis zamanını bekleyin. Muz gibi meyveler bardakta tatlı dolapta soğumaya bırakıldığında kararma yapabilir.

Etiketler : Tatlı Tatlı Tarifi
 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber