Tarih : 14.10.2021 - 14:42 Yorum : 0

Göz doyuran çıtır çıtır perde tatlısı tarifi! Ansızın gelen misafirleri hayran bırakan pratik perde tatlısı nasıl yapılır?

Tatlı konusunda değişik lezzetlerden hoşlananların araştırdığı perde tatlısı pratik hazırlanmasıyla gönülleri fethediyor. Görünüşü ile perdeye benzeyen tatlı aniden gelen tatlı krizini bastırmaya birebir geliyor. Peki perde tatlısı nasıl yapılır? İşte pratik perde tatlısı tarifi.

Göz doyuran çıtır çıtır perde tatlısı tarifi! Ansızın gelen misafirleri hayran bırakan pratik perde tatlısı nasıl yapılır?

Malzemesi kolay yapımı pratik perde tatlısı akşam çaylarına, özel günlere, bayramlara eşik eden tatlıların başında geliyor. Görünüşüyle göz doyuran tadı damakta kalan perde tatlısı her mutfakta bulunan malzemelerden hazırlanıyor.

PERDE TATLISI MALZEMELERİ

Perde tatlısı eşsiz tadı nedeniyle mutfakların sık sık misafiri oluyor. Görüşünü kadar tadıyla da memnun eden perde tatlısı malzemeleri doğru miktarda kullanıldığında çıtır ve hafif bir tat yakalamaya yardımcı oluyor. Bakalım perde tatlısı malzemeleri nelerden oluşuyor?

  • 10-12 adet baklava yufkası
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı sıvı yağ

Üst sosu için:

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • Yarım su bardağı şeker
  • Fındık kırığı

Şerbeti için:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2, 5 su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

PERDE TATLISI NASIL YAPILIR?

Misafirlerinize hamarat görüneceğiniz, evinizde kolayca hazırlayıp ikram edebileceğiniz perde tatlısı hem hafif hem de tatlı ihtiyacınızı karşılayan bir çeşittir.

  • Baklava yufkasını kısa tarafı size doğru gelecek şekilde tezgaha serin,
  • Fırça yardımıyla yağlayın
  • Yufkanın her yerine eşit şekilde irmik serpin,
  • İki ucundan büzüştürün, fırın tepsisine yerleştirin,
  • Tüm yufkalarda aynı işlemi tekrarlayın,
  • 180 derece fırında 10 dakika pişirin,
  • Bir yandan sosu hazırlayın,
  • Yumurta ve şekeri iyice çırpın, sıvı yağ, kabartma tozu ve sütü koyun,
  • Fırında tatlı hafif pembeleşince çıkarın,
  • Hazırladığınız sosu eşit şekilde dökün,
  • Fındık/ ceviz kırığını serpin ve tekrar fırına verip 30 dakika pişirin,
  • İyice kızarınca fırından çıkarın.
  • Yaklaşık 5 dakika bekleyin ardından soğuk şerbeti her yerine döküyoruz.
 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber