Tarih : 30.11.2021 - 17:35 Yorum : 0

Karışık sebzeli mantar dolması nasıl yapılır? Karışık sebzeli mantar dolması tarifi ve püf noktaları!

Karışık sebzeli mantar dolması, mantar severler için enfes tarifler arasında yer alıyor. Mantarı farklı tariflerle deneyimlemek isteyenlerin sıklıkla aratmakta olduğu bu tarif, pratik yapımı ve püf noktalarıyla birlikte mutfaklarınızın vazgeçilmezi haline gelecek... Peki karışık sebzeli mantar dolması nasıl yapılır? İşte detaylar…

Karışık sebzeli mantar dolması nasıl yapılır? Karışık sebzeli mantar dolması tarifi ve püf noktaları!

Mantar, ülke genelinde sıklıkla tüketilmekte olan besin kaynaklarından biridir. Çok sayıda tarifi bulunan ve hemen hemen her çeşit yöntemle farklı lezzetler halinde deneyimleyebileceğiniz mantarı bir de bu şekilde tecrübe edinin! Karışık sebzeli mantar dolması tarifini, enfes tadı ve kolay yapımıyla sizler için derledik. İşte karışık sebzeli mantar dolması tarifi ve püf noktaları!

KARIŞIK SEBZELİ MANTAR DOLMASI TARİFİ

Karışık sebzeli mantar dolması tarifi için gerekli olan malzemeler aşağıdaki gibidir:

  • 1 adet kuru soğan
  • 20 adet büyük mantar (kestane mantarı vb.)
  • 1 adet domates
  • 1 adet dolmalık sarı biber
  • 1 adet patlıcan
  • 1 adet dolmalık yeşilbiber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 3 diş sarımsak
  • ½ adet limon suyu
  • ¼ demet maydanoz
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı tuz

KARIŞIK SEBZELİ MANTAR DOLMASI NASIL YAPILIR?

Öncelikle mantar saplarından ayrılarak bir kenarda bekletilir. İç kısımları temizlenerek yağlı kağıt yerleştirilmiş bir fırın tepsisine dizilir. Mantarların boş kısımları üstte kalacak şekilde sıralanmış olan mantarların üzerleri zeytinyağı ile yağlanır. Daha sonra diğer tarafta soğanlar ince ince kıyılır. Sarımsaklar küçük parçalar halinde dilimlenir. Ortadan ikiye kesilmiş olan dolmalık biberlerin içleri temizlenerek küp şeklinde doğranır. Patlıcan kabukları alacalı olacak şekilde soyulur ve uzunlamasına olacak şekilde sekiz parçaya bölünerek küp şeklinde doğranır.

Domatesler kabukları soyularak küp küp doğranır. Maydanoz ve bir kenara ayrılmış olan mantar sapları da ince ince kıyıldıktan sonra bekletilir. Bir tavada zeytinyağı kızdırılır ve üzerine soğan ile sarımsak eklenerek pembeleşene kadar kavrulur. Ardından sırasıyla patlıcanlar, mantar ve renkli biberler en son da domates eklenerek karıştırılarak pişirilir. Tüm malzemeler sotelenme işlemi tamamlandıktan sonra sırasıyla eklenir.

Tüm malzemeler suyunu çekene kadar sotelenir ve ardından ince ince kıyılmış olan mantar ve maydanozlar, limon suyu, tuz ve karabiber ile birlikte karıştırılır. Pişirme işlemi tamamlandıktan sonra ocaktan alınan iç harcı, tepside bekleyen mantarların iç kısımlarına eşit miktarda doldurulur. Tepeleme olabilir. Ardından isteğe göre iç harçları eklenen mantarların üzerine birer dilim kaşar koyulabilir. Daha sonra önceden ısıtılmış 250 derece fırında 10 dakika kadar pişirilir. Karışık sebzeli mantar dolması hazır, afiyet olsun…

PÜF NOKTALARI

Karışık sebzeli mantar dolmasının lezzetli ve daha güzel olması için mantarları yıkamamalı, sulanmasını önlemelisiniz.

 
 
YORUM YAPIN

 
 
© 2004 - TGRT Haber