Tgrt Haber
02 May 2023 13:00 - Güncelleme : 02 May 2023 17:05

Pastanedeki pastaların yüzüne bakmayacaksınız! İşte kekinizi pastadan lezzetli yapan şeflerin bildiği malzeme!

Evde nasıl yaparsak yapalım pastanelerden alınan pastaların yerini tutmuyor. Ancak her sokak lezzetinde olduğu gibi pastane pastalarının lezzeti için de püf noktaları var. İşte evde pastane pastası tadında kek hazırlamanın formülü…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Pastanedeki pastaların yüzüne bakmayacaksınız! İşte kekinizi pastadan lezzetli yapan şeflerin bildiği malzeme!
pastane,pasta,kek,kek tarifi,vanilya

7’den 70’e herkesin sevdiği pastanın tarihi 12. yüzyıla kadar dayanıyor. İlk etapta Avrupa’nın keşfettiği pasta, çeşitlendirilip lezzetlendirilerek tüm dünyaya yayıldı. Yüzlerce çeşidi bulunan pastanın en çok tercih edilenleri arasında çikolatalı, çilekli, muzlu ve krokanlı bulunurken aslında pastanelerde yapılan tüm pastaların temel malzemesi aynı. Pastalara lezzet katan tam da bu malzeme! Vanilya çubuğu!

PASTALARA LEZZET KATAN MALZEME VANİLYA ÇUBUĞU

Pastanelerde satılan ve tadına doyulmaz pasta kekine lezzet veren vanilya özü. Bunu marketlerde satılan toz vanilyalarla karıştırmamalısınız. Vanilya, orkidegiller familyasına ait bir bitkidir. Yeşil renkli olan vanilya bitkisinin olgunlaşmadan önceki aroması keskin değildir. Yeşil renkteyken toplanıp haşlandıktan sonra kurutulur ve bildiğimiz siyah uzun çubuklar halini gelir. Kullanıma hazır hale gelmesi ise yaklaşık 9 ay sürer. Bu yüzden oldukça kıymetlidir. Muhteşem bir aromaya sahip olan bu özüt, keklere, tatlılara karıldığında eşsiz bir lezzet katar.

Pastanedeki pastaların yüzüne bakmayacaksınız! İşte kekinizi pastadan lezzetli yapan şeflerin bildiği malzeme!

ÇİLEKLİ KEK TARİFİ

3 yumurta,

1 su bardağı toz şeker,

125 gram tereyağı,

1 çay bardağı süt,

1 çay bardağı nişasta,

1 çubuk vanilya,

1 paket kabartma tozu,

1 buçuk su bardağı un,

Üzeri için; Temizlenmiş ve 2 ye kesilmiş çilek, pudra şekeri

YAPILIŞI

Geniş bir kabın içinde yumurtaları çırpın, üzerine toz şeker ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilya çubuğunun içinden vanilya özünü bıçakla sıyırın ve karışıma ekleyerek karıştırmaya devam edin. Sırasıyla sütü, unu, nişasta ve kabartma tozunu ekleyin. İyice karıştırılan keki, yağlayıp unladığınız herhangi bir kalıba ya da borcama aktarın. Kekin üzerine çilekleri dizin. 180 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika pişirin ve kürdan testi yapın. Kürdanınız kuru çıkıyorsa kekinizi alabilirsiniz. Pastane pastası tadında kekiniz ılındıktan sonra servis edin.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...