Tgrt Haber
15 Mart 2022 17:09 - Güncelleme : 15 Mart 2022 17:18

Lezzetli ve hafif tatlı ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek şekersiz unsuz pankek tarifi

Son dönemde popüler olan pankek kahvaltı sofralarını adeta şölene çeviriyor. Siz de hafif tatların tutkunuysanız şekersiz unsuz fit pankek tarifini mutlaka denemelisiniz. Peki sabah öğünlerinin vazgeçilmez lezzeti olacak şekersiz unsun pankek tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte sizi en şık mekanlardaymış gibi hissettirecek pankek yapımının detayları…

Lezzetli ve hafif tatlı ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek şekersiz unsuz pankek tarifi

Klasik kahvaltı sofralarınızdan sıkıldıysanız ve farklı lezzetler arıyor aynı zamanda görselliğe de önem veriyorsanız doğru adrestesiniz! Hafif lezzetinin yanı sıra muhteşem bir sunum şıklığıyla görenlerin ağzını sulandıracak pankek tarifiyle karşınızdayız. Tam size göre olan şekersiz pankek tarifi sabah öğünlerinizin vazgeçilmezi olacak! Damağınızda eşsiz bir tat bırakacak olan muzlu pankek için gerekli malzeme listesini ve tarifini sizler için hazırladık. İşte favoriniz olacak muzlu şekersiz unsuz pankek tarifi

ŞEKERSİZ FİT PANCAKE TARİFİ

 

Pankek için gerekli olan malzemeler:

  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 adet büyük boy olgun muz
  • 1 yumurta
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı süt

 

Servis için:

  • Bal
  • Orman meyveleri

ŞEKERSİZ FİT PANCAKE NASIL YAPILIR?

 

Lezzetli ve hafif tatlı ile kahvaltı sofralarınızı şenlendirecek şekersiz unsuz pankek tarifi

 

  • Yulaf ezmesini un kıvamına gelene kadar rondodan geçirin.
  • Yumurtayı geniş bir kabın içerisine kırın ve iyice çırpın.
  • Başka bir kasenin içerisinde muzu çatal yardımıyla püre haline getirin.
  • Daha sonra yulaf ezmesi, muz, süt, zeytinyağı, karbonat ve bir iki damla limon suyunu çırptığınız yumurtanın bulunduğu kabın içerisine ekleyin.
  • Malzemelerin iyice birbiriyle karıştırın. Hazırladığınız karışımı buzdolabında 30 dakika boyunca dinlendirin.
  • Son olarak karışımı hafif yağlayıp ısıttığınız tavaya kepçe yardımıyla dökün ve arkalı önlü pişirim.
  • Üzerine bal gezdirip orman meyveleri ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...