Tgrt Haber
21 Haziran 2023 11:52 - Güncelleme : 21 Haziran 2023 13:54

MasterChef yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Püf noktalarıyla yüksük çorbası tarifi!

TV8 ekranında yayınlanan Masterchef All Star yarışmasında yarışmacılar ana kadroda yer almak için en iyi yüksük çorbası yapmak için tezgah başına geçti.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
MasterChef yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Püf noktalarıyla yüksük çorbası tarifi!
yüksük çorba,masterchef

Doyurucu ve besleyici yüksük çorba, Mersin ve Adana yöresine ait. Masterchef yarışmasında günün yemeği olan yüksük çorbasının içinde hamur ve kıyma bulunur. 

Masterchef yüksük çorbası malzemeleri

  • Hamur İçin:
  • 1 yumurta
  • 1 çorba kaşığı İrmik(1/2 (yarım) su bardağı su ile ıslatılacak)
  • 400-450 gr un
  • 1/2 (yarım) su bardağı su
  • Tuz
  • İç Malzeme:
  • 200-250 g kıyma
  • 1 orta boy soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Çorba İçin:
  • 250 g Hamur
  • 1,5 litre su
  • 1 kaşık biber salçası
  • 1,5 Çorba kaşığı tereyağı
  • 2 çorba kaşığı kuru nane
  • 1 su bardağı haşlanmış Nohut
  • 3 Çorba kaşığı limon suyu
  • Tuz

MasterChef yüksük çorbası nasıl yapılır, malzemeleri neler? Püf noktalarıyla yüksük çorbası tarifi!

Yapılışı;
  • Kıyma, rendelenmiş soğan, tuz, karabiberi kavurup suyunu çektikten sonra buzdolabında soğutun.
  • Hamur için, ıslanmış irmik, yumurta, tuz, un ve suyu azar azar ekleyerek biraz sertçe hamur elde edelim.
  • Hamuru 30 dakika üstü ıslak bezle örtüp bekletelim.
  • Hamuru 4 eşit beze haline getirin, her bezeyi 2 mm inceliğe ulaşıncaya kadar unla açın.
  • Kesme işlemi için, yuvarlak hamurunuzun unlayarak, yarım ay şekline getirin, tekrar unlayarak yarım ay şeklinin bombeli kısmını, düz kısmının üzerine getirerek dik dörtgen şekline getirin.
  • 1 cm eninde kesin. Kesilen parçaları açtığınızda uzun şeritler elde edeceksiniz. Bu şeritleri 4-5 tanesini üst üstü koyup, tekrar keserek 1cm'lik kareleri elde edin.
  • Soğumuş iç harcından parmak ucunuzla alarak hamurunuzun ortası koyun, 4 köşesinin hepsini birden birbiriyle yapıştırarak kapatın.
  • Kapanmış hamurlarınızı unlanmış tepside 1 saat kadar oda sıcaklığında kurutun.
  • Tüm bezeleri açıp, hamurlarınızı mantı haline getirdiğinizde ya fırınlayarak yada fırınlamadan derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
  • Çorba İçin;
  • Salça ve tereyağını çorba tencerenizde hafifçe kavurun, bu karışıma suyunuzu ekleyin, tam kaynar hale getirin.
  • Hamurlarınızı kaynar suya atın(250 gr kadar). Kuru naneyi ekleyin,10-15 dk hamurlarınızı pişirin.
  • Hamurlarınız pişmeye yakın haşlanmış nohutları ekleyin.
  • Limon ve tuzunu ekledikten sonra ateşten alın, yarım su bardağı soğuk su ekleyerek hamurlarınızın dirilmesini sağlayın.
  • Kaynama esnasında tencere kapağını kapatmayın aksi halde mantılar hamurlaşır.
Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...