Tgrt Haber
22 May 2023 16:09 - Güncelleme : 22 May 2023 17:33

Meğer kebapçıların tek yöntemiymiş! 50 yıllık ustasından evde kolay Urfa kebap tarifi

Türkiye’nin tüm şehirlerinde kabul gören hatta ünü dünya sınırlarını aşan Urfa kebabı, şüphesiz ki en lezzetli kendi ustaları yapıyor. Ocak başında yemeye alışkın olduğumuz Urfa’yı evde orijinal tarifi denemek isterseniz işte en iyisi…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Meğer kebapçıların tek yöntemiymiş! 50 yıllık ustasından evde kolay Urfa kebap tarifi
kebap,tarif

Kebapçıların yaptığı lezzetli ocak başı Urfa kebabını aratmayan ev yapımı Urfa kebap tarifini ustasından veriyoruz. 50 yıllık kebap Ustası Urfalı Halil Usta’nın orijinal ev yapımı Urfa kebap tarifini kendiniz yaptığınız için gönül rahatlığıyla tüketebileceksiniz.

KEBAPÇI TADINDA EV YAPIMI ACISIZ URFA KEBAP TARİFİ

1 kilo az yağlı dana kıyma

50 gram çekilmiş kuyruk yağı

1 orta boy soğan rendesi

3 diş sarımsak rendesi

1 tepeleme tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı karabiber, tuz. 

Közlemek için;

10 adet salkım domates

10 adet çarliston biber

10 adet kebaplık soğan 

Meğer kebapçıların tek yöntemiymiş! 50 yıllık ustasından evde kolay Urfa kebap tarifi

YAPILIŞI

Kebaplık malzemeleri bir kabın içine alarak iyice yoğuruyoruz.

Ağzını streçleyerek dolapta birkaç saat dinlendiriyoruz.

Mandalinadan biraz daha büyük topaklar alarak hafif rulo yapıp kebap şişini içine geçiriyoruz.

Elimizle hafif sıkarak şiş boyuna göre yerleştirip üzerini biraz düzlüyoruz.

Yağlı kâğıt serili tepsiye dizip kenarlarına sebzeleri yerleştiriyoruz.

200 derece fırında yaklaşık 40 dakika kontrollü bir şekilde pişiriyoruz.

(Pişirme süresini kendi fırınınıza göre de ayarlayabilirsiniz.)

Kebabın üst yüzeyi kızardığında alt üst ederek kebaplarımızın diğer yüzeyinin de kızarmasını sağlıyoruz.

Pişen kebabımızı pide, közlenmiş sebze, soğan salatası ve içecek eşliğinde servis ediyoruz.

PÜF NOKTASI

Et tercih meselesidir, az yağlı koyun ve kuzu kıymasıyla çok güzel olur. Kuyruk yağını ete lezzet verdiği ve hazır tadında yaptığı için çok az miktarda kullanın. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun. 

KEBABIN TARİHÇESİ

Urfa Bey Konağı’ndan derlenen bilgiye göre; Orta Doğu‘da Homininilerin ateşle et pişirmelerinin tarihi 790.000 yıl öncesine, tarihöncesi ocakların, toprak fırınların ve yanmış hayvan kemiklerinin Orta Doğu ve Avrupa‘daki geçmişi ise 250.000 yıl öncesine dayanmaktadır. Girit uygarlığının Akrotiri şehrinde bulunan demir altlıklar (fırın için) ise en az MÖ 17. yüzyıla tarihlenmektedir. Homeros, İlyada adlı eserinde şişe geçirilmiş kavrulmuş et parçalarından bahsetmektedir. Antik Hindistan’da yazılmış Mahabharatada ise şişe geçirilmiş kavrulmuş büyük et parçalarından bahsedilmektedir.

Kebap site: youtube.com 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...