2022-06-08 15:59:54 | Son Güncelleme : 2022-06-08 16:27:29

Özel sosu ile eşsiz bir lezzete dönüşen, Sakarya mutfağının vazgeçilmezi ıslama köfte nasıl yapılır? Islama köfte tarifi, malzemeleri ve püf noktaları

Sakarya mutfağının sevilen lezzetleri arasında yer alan ıslama köfte tarifi, en çok araştırılan yemek tarifleri arasında yer alıyor. Uzun yolculuklarda sıklıkla tercih edilen ve özel sosuyla damak çatlatan ıslama köfteyi evde yapmak çok kolay! Domates dilimleri ve yeşil biberle servis edilen, özel sosu ile eşsiz bir lezzete dönüşen ıslama köfte tarifini sizler için hazırladık. İşte malzemeleri ve püf noktaları ile lezzetine doyamayacağınız, kolay ve pratik ıslama köfte tarifi…

Adapazarı, Sakarya bölgesinin en meşhur yemeklerinden biri olan ıslama köfteyi evinizde kolaylıkla yapabilir, sofralarınızı bu lezzetle süsleyebilirsiniz.
fotoğrafı büyüt
Fotoğrafı Paylaş
Adapazarı, Sakarya bölgesinin en meşhur yemeklerinden biri olan ıslama köfteyi evinizde kolaylıkla yapabilir, sofralarınızı bu lezzetle süsleyebilirsiniz.

Uzun yolculukların vazgeçilmez tatlarından biri olan ve Adapazarı, Sakarya bölgesinin en meşhur yemeklerinden biri olan ıslama köfteyi evinizde kolaylıkla yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Domates dilimleri ve yeşil biber ile servis edilen, farklı sosu ile eşsiz bir lezzet haline gelen ıslama köfte ile sofralarınızı şenlendirebilirsiniz. Peki ıslama köfte nasıl yapılır? İşte tadına doyamayacağınız ıslama köfte yapımı ile ilgili merak edilenler…

ISLAMA KÖFTE TARİFİ MALZEMELERİ

  • 500 gram kıyma
  • 1 su bardağı ekmek içi
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı süt
  • 1 silme tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 silme tatlı kaşığı tuz

Sunum için:

  • 18 dilim ekmek
  • 1 adet et bulyon
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı toz kırmızıbiber
  • 5 su bardağı su

 

ISLAMA KÖFTE NASIL YAPILIR?

  • Öncelikle köfte için gerekli olan kıyma derin bir kap içerisine alınır ve üzerine soğan rendelenir.
  • Gerekli olan diğer malzemeler de ilave edilerek güzel bir şekilde yoğurulur.
  • İyice yoğurulan köfte harcı, streç filmle kapatılır ve yaklaşık bir saat buzdolabında dinlenmesi için bekletilir.
  • Köfte harcının dinlenme işlemi tamamlanınca şekillendirilir ve bir ızgarada ya da az yağda kızartılır.
  • Köfteler pişerken, başka bir tencere içine su alınır. Suyun kaynaması durumunda içine et bulyon atılır ve eriyene kadar karıştırılır.
  • Diğer tarafta küçük bir tava içerisinde tereyağı eritilir ve içine toz kırmızıbiber ilave edilir. Hızlı bir şekilde birkaç kez karıştırılarak ocaktan alınır.
  • Hazırlanan tereyağlı biber, et suyuna boşaltılır ve karıştırılır.
  • Dilimlenen ekmeklerden birer birer alınarak hazırlanan et suyu sosuna batırılır ve ızgarada her iki tarafı da hafifçe kızartılır.
  • Ardından soğanlar ve domatesler dilimlenir. Biberler de yıkanarak hepsi ızgarada hafifçe közlenir.
  • Bir servis tabağına ızgarada kızartılmış olan ekmek dilimleri alınır. Üzerine hazırlanan sostan çok az bir miktar gezdirilir ve köfteler dizilir.
  • Islama köfte hazır. Domates dilimleri ve yeşil biber ile servis edilir.
  • Afiyet olsun…

 

ISLAMA KÖFTE PÜF NOKTALARI

Lezzeti yerinde ve kıvamında bir ıslama köftetarifi için dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar bulunmaktadır. Et bulyon yerine orijinal et suyu da kullanılabilmektedir. Bunun yanı sıra bayat ekmek kullanılması, çok daha iyi bir sonuca ulaşmak için oldukça önemlidir. Eğer taze ekmek ile yapılırsa, köfteler parçalanabilir. Ayrıca  tüm malzemeleri eş zamanlı pişirebilmek için gerekli olanlar önceden hazırlanmalı ve o şekilde pişirme aşamasına geçilmelidir.