Tgrt Haber
28 Nisan 2023 16:00 - Güncelleme : 28 Nisan 2023 17:00

Son dönemin en popüler sarması.. Lahana ve Yaprak sarmayı aratmıyor!

İçerisinde potasyum, kalsiyum, fosfor, demir gibi vitaminler bulunan pırasanın sarmasını hiç denediniz mi? Zeytinyağlı ve kıymalı yapabileceğiniz sarmanın tadı o kadar güzel olacak ki parmaklarınızı yiyebilirsiniz.

Editör: Dilek Ulusan / Kaynak: TGRT HABER
Son dönemin en popüler sarması.. Lahana ve Yaprak sarmayı aratmıyor!
pırasa,sarma
Pırasa sarmasını ister zeytinyağlı isterseniz de kıymalı olarak yapabilirsiniz. Pırasayı sevmeyenlere iyi bir alternatif olan pırasa sarmasının püf noktalarını haberimizde bulabilirsiniz. 

Pırasa Sarması Tarifi İçin Malzemeler

Yemek.com'da yer alan bilgilere göre;

  • 1/2 kilogram pırasa
  • 150 gram kıyma
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 adet soğan
  • 2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 adet limon

Son dönemin en popüler sarması.. Lahana ve Yaprak sarmayı aratmıyor!

Yapılışı;

  1. Pırasaları sarma saracak boyutta beyaz kısımlarını koparı.
  2. Pırasaları kaynar suda 5 dakika haşlayın. Soğuduktan sonra katlarını ayırın.
  3. İç harcı için; soğanı ince doğrayın zeytinyağında sararıncaya kadar karıştırdıktan sonra üzerine kıymayı ve salçayı ekleyip kavurmaya devam edin.
  4. Pirinci ve baharatları kavurduğunuz harca ekleyip karıştırın ve iç harcınız hazır.
  5. En uç kısmına iç harcını ekleyerek yavaşça sarın.
  6. Hazırlanan sarmalarınızı tencereye dizin.
  7. Bir sos tenceresine haşlama suyu için 1 tatlı kaşığı salça ve 2 yemek kaşığı zeytinyağını kavurup suyunu ekleyin.
  8. Haşlama suyu sarmanın üzerini bir parmak geçecek kadar ilave edin.
  9. Son olarak yarım limonu üzerine sıkın.
  10. Dağılmaması için uygun büyüklükte bir tabağı sarmaların üzerine yerleştirin.
  11. Suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin ve ılık servis edin. Afiyet olsun.

PIRASANIN YARARLARI!

Bağışıklık sistemini güçlendirir,

Vücuda giren enfeksiyonlu hücrelerle antiseptik özelliği sayesinde savaşır,

Pırasa tüketmek, kronik iltihap riskini azaltmada yardımcı olur,

Pırasa, vücudu temizler, cildin parlak görünmesini sağlar.

Kaynak: TGRT HABER
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...