Tgrt Haber
18 Nisan 2023 14:54 - Güncelleme : 24 Nisan 2023 11:41

Suyla haşlayarak hata yapıyormuşuz: İşte İtalyan şeften makarnanın orijinal tarifi

İtalya’da ortaya çıkıp tüm dünya mutfaklarına yayılan makarnanın pişmediği ev yoktur. Peki, severek tüketilen makarnayı suda haşlamanın, İtalyanlara göre lezzet kaçırdığını biliyor muydunuz? Yapışmayan ve yumuşacık olan makarnanın az bilinen püf noktası, sütle haşlanmasında saklı. İşte lezzetli mi lezzetli orijinal sütlü makarna tarifi…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Suyla haşlayarak hata yapıyormuşuz: İşte İtalyan şeften makarnanın orijinal tarifi
Makarna Tarifi, Sütlü Makarna

Belki de dünya da bilinen en eski besinlerden biri olan makarnayı, en iyi yapanların İtalyan aşçılar olduğu biliniyor. Peki, her evde kolaylıkla yapılan bu kolay yemeği neden İtalyanlardan daha iyi yapan yok? İşin sırrı küçük detaylarda saklı… Makarna ve hamur işi ustası İtalyan şef Michele, orijinal makarna tarifini verirken suyla değil sütle haşlanması gerektiğini bildiriyor. Ünlü şef, bu yöntem sayesinde suda haşlanan makarnaya göre sütle haşlanan makarnanın 4 kat daha lezzetli olduğunu, ayrıca makarnanın daha yumuşak ve tane tane olduğunu aktarıyor. İşte İtalyan şef Michele'den makarnanın orijinal tarifi…

ORİJİNAL SÜTLÜ MAKARNA TARİFİ

1 paket istenilen model makarna,

3 su bardağı süt,

3 çorba kaşığı tereyağı

1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

Tuz ve karabiber.

Ön pişirme için; 2 bardak su, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, tuz.

Suyla haşlayarak hata yapıyormuşuz: İşte İtalyan şeften makarnanın orijinal tarifi

YAPILIŞI

Su, zeytinyağı ve tuzu bir tencerenin içerisine alın ve kaynatın. Kaynayan suya makarnaları ekleyin ve 7 dakika kadar haşlayın. Süzgeçle süzdüğünüz makarnayı bir kenara alın. Tencerenin içine süt, tereyağı ve kaşar peynirini ekleyin, sonra makarnaları ekleyin. Makarna sütü güzelce çekene kadar karıştırarak pişirin. Sütü tamamen çektiğinde makarnanız hazır demektir. Ardından tuz ve karabiber ilave edin ve ocaktan alın. Sıcak sıcak servis edin. Üzerine maydanoz, taze kekik ya da fesleğen ilave ederek de servis edebilirsiniz.

MAKARNANIN TARİHİ

Makarna geleneksel İtalyan mutfağının temel besini ve ulusal yemeğidir. İlk olarak 1154 yılında İtalya’nın Sicilya Adası’nda ortaya çıktı. Makarnanın bir çeşidi olan itriya, 800’lü yıllarda Sicilya ve Cezayir’de hüküm süren Ağlebîler tarafından Sicilya adasına taşınmıştır.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
aykut24 Nisan 2023 14:52

7 dakika ön haşlama yapilan makarna 3 su bardağı sütü tamamen çekene kadar pisirilmeye devam edilirse makarna olmaktan cikip hamur topu haline gelir. tamamen saçmalık

lokman24 Nisan 2023 13:49

Bir şeyi de italyanları örnek almayalım ya

U19 Nisan 2023 11:04

O tane tane değil hamur gibi olur

Seval19 Nisan 2023 06:09

Yine suyla haşlamış yani!!

Sonraki Haber Yükleniyor...