Tgrt Haber
11 May 2023 15:44 - Güncelleme : 11 May 2023 17:05

Tadını bir türlü ayarlayamayanlara kesin yöntem! Hakiki limonatanın asırlık tarifi!

Yaklaşan yaz mevsimiyle hararetinizi bıçak gibi kesecek kararında bir limonata tarifi için işte detaylar…

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Tadını bir türlü ayarlayamayanlara kesin yöntem! Hakiki limonatanın asırlık tarifi!
limonata,limonata tarifi

1600'lü yıllarda Kuzey Hindistan'da şeker hasadının artmasıyla beraber o dönemde suya sirke damlatarak içen insanlar; limon suyu, şeker ve su ile deneme yaparak içmeye karar vermiş, böylece limonata ortaya çıkmıştır. 1676'da ise Paris Compagnie des Limonadiers, limonata alkolsüz içecek satışında için tekel olmuştur. Buradan Avrupa ve sonrasında da tüm dünyaya yayılarak üne kavuşmuştur.

Şimdilerde milli içeceklerimizden biri haline gelen limonata, doğal ve sağlıklı bir içecek tercihi olarak karşımıza çıkıyor. Dışarda satılan hazır limonatalarda tatlı ve ekşilik oranı tamı tamamına ayarlanırken evde yapılan limonatalarda tatlı ekşi dengesi bozulabiliyor. Orijinal limonata tarifiyle tam kararında muhteşem lezzetli limonata gayet basit. İşte hakiki limonata tarifi!

HAKİKİ LİMONATA TARİFİ

10 adet limon

2 su bardağı toz şeker (az şekerli isterseniz 1 su bardağı)

7 su bardağı içme suyu

Yarım demet nane

2 su bardağı buz

Tadını bir türlü ayarlayamayanlara kesin yöntem! Hakiki limonatanın asırlık tarifi!

YAPILIŞI

10 adet limonu yıkayın. Kabuklarını rendenin kalın tarafıyla rendeleyin. Beyaz kısımlarını almamaya özen gösterin. Kabuğu rendelenmiş 10 adet limonu küçük parçalar halinde dilimleyin. 2 su bardağı toz şeker ve rendelenmiş limon kabuklarını, limon parçaları ve ayıkladığınız 1 demet nane yapraklarının yarısını da ekledikten sonra şeker tamamen eriyip, tüm limonların suyu çıkana kadar yoğurun. Nane yapraklarını da ekleyin ve soğuk bir şekilde bardaklara doldurarak servis edin. Afiyet olsun.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...