Tgrt Haber
04 May 2023 13:50 - Güncelleme : 04 May 2023 15:41

Mutfakla arası iyi olmayanlar bile onu hemen yapıyor! Unsuz ve yağsız yapılan dünyanın en leziz kurabiyesi

Dünyanın en iyi kurabiyelerinin olabildiğince az un ve şekerle yapıldığını biliyor muydunuz? İşte hem kalorisi düşük hem lezzetiyle sizi şaşırtacak unsuz yağsız kurabiye tarifi!

Editör: Burcunur Yılmaz / Kaynak: TGRT Haber
Mutfakla arası iyi olmayanlar bile onu hemen yapıyor! Unsuz ve yağsız yapılan dünyanın en leziz kurabiyesi
kurabiye tarifi,fıstık ezmeli kurabiye,unsuz kurabiye

Çay sohbetlerinin yanına en yakışan lezzet şüphesiz ki kurabiyelerdir. Son dönemde yüzlerce çeşidiyle karşımıza çıkan kurabiyeler minik ama adeta bir kalori deposu. Kurabiye içerisindeki un, yağ ve şekerle sağlıklı bir seçim gibi görünmüyor. Ancak bunun için muhteşem alternatifler de mevcut. Unsuz, yağsız, az ve esmer şekerle düşük kalorili ancak yüksek lezzette bir kurabiyeye ne dersiniz? İşte dünyanın en lezzetli kurabiyesi olarak bilinen ABD’nin meşhur sağlıklı fıstık ezmeli kurabiyesi…

UNSUZ YAĞSIZ FISTIK EZMELİ KURABİK

Yarım su bardağı esmer şeker,

300 gram fıstık ezmesi,

1 adet yumurta

1 çubuk vanilya,

2 ya da 3 yemek kaşığı çikolata parçacıkları (bitter)

Mutfakla arası iyi olmayanlar bile onu hemen yapıyor! Unsuz ve yağsız yapılan dünyanın en leziz kurabiyesi

YAPILIŞI

Tüm malzemeleri derin bir kapta iyice karıştırın. Fırın kağıdı serilmiş fırın tepsisine kaşık yardımıyla aldığınız hamurdan parçaları dizin ve üzerini çatalla ezip çikolata parçaları serpiştirin. Önceden 18 derece ısıttığını fırında 10 ila 13 dakika pişirin. Fırından çıkarıp ılındıktan sonra afiyetle yiyebilirsiniz. Unsuz ve yağsız şekilde hazırlanan bu kurabiye hem lezzetlki hem sağlık bir seçim olabilir. Diyet yapanlar için de tatlı krizlerinin önüne geçen muhteşem bir lezzet olarak hava almayan kapaklı kutularda saklayabilirsiniz.

SADECE 3 MALZEMEYLE YAPILAN KURABİYE İÇİN TIKLAYIN!

ASLA BAYATLAMAYAN KURABİYE İÇİN TIKLAYIN!

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...