Tgrt Haber

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında ve nereli?

Editör: Kübra Çelepi / Kaynak: TGRT Haber
24 Ocak 2024 15:17 - Güncelleme : 01 Şubat 2024 17:20
İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında ve nereli?
cengiz topel yıldırım kidmir,

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine kısa süre kala adaylar belli olmaya devam ediyor. Vatandaşlar oy vereceği adayları sorguluyor. İYİ Parti, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için Cengiz Topel Yıldırım'ı açıkladı. Peki, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Cengiz Topel Yıldırım kaç yaşında ve nereli? Mesleği ne? İşte hayatı...

31 Mart 2024 Yerel Seçimlerine kısa bir süre kala adaylar belli olmaya devam ediyor. 2024 yerel seçimlerinde rekabet edecek adaylar merak ediliyor. Vatandaşlar 2024 yerel seçimlerde oy vereceği adayları araştırmaya başladı.  İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayılığı için Cengiz Topel Yıldırım'ı açıkladı. Peki, İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım kimdir? Nereli ve kaç yaşında? İşte, hayatı ve kariyeri.

İYİ PARTİ ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR, MESLEĞİ NE?

İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cengiz Topel Yıldırım, 17 Ağustos 1964 tarihinde Nevşehir'in Kozaklı ilçesinde doğdu. Ailesi, doğumundan birkaç gün önce Kıbrıs’ta şehit düşen pilot yüzbaşı Topel’in anısına ona bu ismi vermiştir. 1971 yılında  ailesiyle birlikte Ankara’ya taşındı. Cengiz Topel Yıldırım İncirli İlkokulu, Etlik Ortaokulu ve Ankara Lisesi’nin ardından, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümünden mezun oldu.Cengiz Topel Yıldırım, evlidir ve Boran ile Emre’nin babasıdır.

Etlikspor’da amatör lisanslı futbol oynadı. Cengiz Topel Yıldırım'ın  futbol tutkusu Ankaragücü’yle birleşti. 2008 yılında, Ankaragücü Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 28 Mart 2009 tarihinde  Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanı oldu. 30 Ağustos 2009 tarihinde yapılan kongrede başkanlığı Ankara Büyük Şehir Belediye başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'e devretti.

CENGİZ TOPEL YILDIRIM'IN HAYATI VE KARİYERİ

Cengiz Topel Yıldırım, Gökçek yönetiminin seçildiği kongrenin 2.5 sene süren yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile iptal edilmesi ile 24 Ağustos 2011 tarihinde tekrar başkanlık koltuğuna oturdu. Yıldırım, 18 Kasım 2011 tarihinde yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlığı bıraktı.

Yıldırım, 2014’te siyasete ABB Başkanlığı için aday adayı oldu ancak parti o dönem tercihini Mansur Yavaş’tan yana kullandı.15 Şubat 2016 tarihinde CHP Genel Başkan Başdanışmanı olarak görevlendirildi. Topel Yıldırım, 2016’dan beri eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başdanışmanıydı.

Cengiz Topel Yıldırım 31 Mart 2024 Yerel Seçimlerinde İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak yarışacak. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...