Tgrt Haber

Sedat Ocakcı Kimdir?

18 Eylül 2023 14:00 - Güncelleme : 18 Eylül 2023 14:51
Sedat Ocakcı Kimdir?
sedat oçakçı

Bilişim sektörüne katkılarıyla dikkat çeken başarılı iş insanı Sedat Ocakcı, özellikle ticari ve finansal yazılım projeleriyle gündeme gelmişti.

Genç girişimci, 2018-2020 yılları arasında yazılım sektörüne yöneldi ve Hira Yazılım markasının temellerini atmaya başladı. İlerleyen yıllarda Metayıldız Bilişim Teknolojileri firmasını kuran Ocakcı, kısa vadede yenilikçi bir yapı inşa etmeyi başardı. İş hayatına katkılarıyla ön plana çıktığı için “Sedat Ocakcı kimdir?” sorusu da gündemi meşgul etmeye devam ediyor. İşte, eğitim hayatı, projeleri ve önemli mesajlarıyla Sedat Ocakcı’nın hayatına dair tüm detaylar!

Sedat Ocakcı 18.01.1990 tarihinde, Yozgat’ta dünyaya geldi. İlköğretim ve ortaöğretimini Yozgat’ta tamamladıktan sonra Eskişehir Anadolu Üniversitesi’nde İşletme bölümünü bitirdi. İlerleyen yıllarda finans sektörüne ilgi duymaya başlayacak ve borsada önemli kazanımlar elde edecekti. Öyle ki deneyimleri ışığında “Algoritmaların İzinde Borsa - Kazançlı Yatırımların Sırrı” eserini kaleme aldı.

Yazılım Sektörüne Girişi ve Önemli Çalışmaları

Sedat Ocakcı’nın yazılımla tanışma hikayesi, tamamen borsaya olan ilgisine dayanıyordu. Alıcı ve satıcıların bir araya geldiği, belirli dönemlerde al-sat işlemlerinin yapıldığı borsaları takip eden Ocakcı, bu alanda önemli kazanımlar elde ediyordu. Yazılım sektörüne giriş hikayesini kendisinden dinlediğimizde ise şu sözlerle anlattı:

“Bir dönem borsada alım-satım yapıyordum. Belirli hisseler alıp satarak kazanç elde edebiliyordum fakat bu işlemleri manuel olarak yapmak hem mental sağlığımı olumsuz etkiliyor hem de mantığıma sığmıyordu. Aynı anda birçok şeyi düşünmekle birlikte hızlı aksiyon almam, bazı işlemleri çok daha hızlı yapmam gerekiyordu. Manuel sistem bunun önünde büyük bir engel olduğu için yeni bir sistem düşünmeye başladım. Hayal ettiğim projeye göre bu sistem; bazı olayları anlık değerlendirecek, zaman geçmeden alım-satım kararı verecekti. Bunu hayata geçirebilmek için yazılım kursuna gitmeye karar verdim.”

Yazılımla tanıştığında hiçbir bilgi birikimi olmadığının altını çizen Ocakcı’nın temel prensiplerinden biri, hızlı aksiyon almak. Çözüm odaklı ve yenilikçi bakış açısının yazılım sektörüne katkılarını öngören Ocakcı, bilhassa yazılım kursundaki öğretmeninden çok şey öğrendiğini ifade ediyordu. Bu şekilde başlayan hikayesinin sonunda ise 3 farklı bilişim şirketi kurmayı başardı.

Sedat Ocakcı, şirketlerinde yakaladığı başarının yanı sıra algoritmik robot yazılımları hakkında kitap yazacak kadar bilgi birikimine de sahiptir. “Algoritmaların İzinde Borsa - Kazançlı Yatırımların Sırrı” kitabı, girişimciler ve borsaya ilgisi olanlar için önemli eserler arasında gösteriliyor.

TÜBİTAK Onaylı Sanal Gerçeklik Projesi

Arel Üniversitesi ile birlikte sanal gerçeklik projesine imza atan Ocakcı Holding, psikoloji öğrencileri için sanal gerçeklik yazılımı hazırladı. Bu projeye göre psikoloji öğrencileri yeni mezun olduğunda, hastalarla birebir görüşmek yerine sanal gerçeklik gözlüğüyle görüşebilecekti. Arel Üniversitesi, bu projeyle TÜBİTAK onayı almayı başardı.

Sürdürülebilir Projelerle İstihdam Oluşturuyor!

Sedat Ocakcı’nın 3 firması da farklı alanlarda faaliyet gösteriyor. Firmalar; artırılmış gerçeklik, sanal gerçeklik, oyun sektörü, yazılım ve donanım çözümleri, muhasebe yazılımları gibi onlarca alana katkıda bulunuyor. Aynı zamanda finans sektöründe hızlı aksiyon almasını sağlayan finansal bir yazılım projesi de mevcut. Algoritmik trade yapan robotlar, belirli algoritmalar çerçevesinde borsada doğru alım-satım yapılmasını sağlıyor ve üstün bir başarı sergiliyor.

Ocakcı, borsada kazandığı birikimleri yazılım sektöründe değerlendirerek sürdürülebilir projeler ortaya çıkarıyor. Özellikle finansal hamlelerinde hızlı aksiyon alması ve mantıklı kararlar vermesi, iş hayatında başarı yakalamasının en önemli etkenleri. Ülkede istihdam oluşturan, yenilikçi fikirleriyle öne çıkan Ocakcı, bu alanda kendini geliştirmek isteyenler için de önemli tavsiyelerde bulundu.

Her Şey Hayal Etmekle Başlar!

Yazılım sektörüne adım atmak isteyenler için önemli tavsiyelerde bulunan Sedat Ocakcı’nın temel prensibi, insanların hayal kurmasına izin vermek. Ekibinin fikirlerini ve hayallerini her zaman dinleyen Ocakcı’nın ekip arkadaşlarına karşı izlediği tutum da takdire şayan.

“Ben, insanların istediği sürece her şeyi başarabileceğini düşüyorum. Özellikle yazılımcılar, dünyayı değiştirecek potansiyele sahipler. Bu nedenle ekibimdeki herkesin bana hayallerini anlatmasını ve fikirlerini sunmasını istiyor, hepsini saygıyla dinliyorum. Eğer insanların hayal gücünü törpülersem, bir süre sonra hayal kurmaz veya fikirlerini bana açmazlar. Elbette hayata geçirilmesi mümkün olmayan hayaller de dinliyorum ama her hayalin ana temasında azim ve hırs görüyorum. Gençlerin umudu ve inancı olması, en önemli motivasyon kaynaklarımdan biri. Onlara hiçbir zaman hayallerini sınırlamamaları gerektiğini ifade ediyorum.”

Sedat Ocakcı’nın ifade ettiği bu sözler, ekip arkadaşlarına ve işine olan saygısını ön plana çıkarırken diğer yandan girişimci olmak isteyenler için de oldukça önemli tavsiyeler içeriyor. Aynı zamanda ekip üyeleri için en iyi koşulları sağlamaya çalışan Ocakcı, piyasa şartlarına göre değil, dönemin koşullarına göre ödeme yapıyor. Piyasanın üzerinde ödeme yaptığı için sıklıkla eleştirilse de kendisi, hangi birimde olursa olsun çalışanlarının yaşam koşullarının iyi olması gerektiğini savunuyor ve bu çizgiden ödün vermediğinin altını çiziyor.

Başarısının Sırrı Hız ve Aksiyon!

Önemli iş insanlarının hayatı, birçok genç için motivasyon kaynağı olmayı başarıyor. Bu nedenle Sedat Ocakcı’ya başarılarının sırrını sorduk ve son derece samimi cevaplar aldık:

“Hayatta başarmak istediğiniz şeyler de en az başardıklarınız kadar önemli. Benim hedeflerim büyük, ilerleyen yıllarda uzaya taşımacılık yapmayı hayal ediyorum. Bunun için bir arsa bile satın aldım. Fikrimi söylediğimde ise gülenler olduğunu hatırlıyorum. Başarılı olur ya da olmaz, önemli değil! Ben hayal kurmadan küçük adımlar dahi atılmayacağını biliyorum. Bu nedenle gençlerin önünü açmak, onların fikirlerini hayata geçirmek için elimden geleni yapıyorum. Fakat hem kendimi hem de ekibimi, ‘başarılı’ ya da ‘başarısız’ şeklinde kalıplara sokmuyorum. Umarım bir gün beni ve ekibimin tüm üyelerini başarılı bulurlar.”

Finansal projeler geliştiren ve geliştirmeye devam eden Ocakcı, aynı zamanda siber güvenlik firması ve otomotiv firmasına da sahip. Henüz 30’lu yaşlarında hayata geçirdiği fikirler, ilerleyen yıllarda daha önemli çalışmalar yapacağının sinyallerini veriyor. Ocakcı’nın ekibinde yer almak isteyen ve kendisine ulaşmak isteyenler; info@Ocakcıholding.com.tr mail adresi veya 0 232 270 18 00 numaralı hat üzerinden iletişime geçebiliyor. “Yenilikçi fikirleri destekliyor, çalışanlarımızın profesyonel gelişimlerine önem veriyoruz.” Sloganıyla kurulan Ocakcı Holding, Çiğli/İzmir’de faaliyetlerine devam ediyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Mustafa31 Ocak 2024 23:25

İnşallah sonu hayırlı olur.

orhan corak26 Ocak 2024 17:11

gerçekten bende hayran kaldim çok büyük bir ön görü çok büyük bir başarı helallik olsun Allah yolunu açık etsin şimdiki gençlere örnek bir kariyer sahibi aklı fikri çok guzeltebrik ediyorum

Aydın ARSLAN28 Eylül 2023 12:55

Kardeşim Allah yolunu bahtını açık etsin bizim topraklardan böyle başarılı bir yiğidin çıkması gurur verici rabbim kazancını bereketli etsin inşallah

Pınar Budak19 Eylül 2023 11:16

Başarılarınız daim olsun,küçük adımlar büyük hayaleri getirir sizde buna bir örneksiniz

Birgül19 Eylül 2023 10:23

Gurur duyuyoruz başarılarınızla

Serhat Şentürk 19 Eylül 2023 09:12

Başarmak çalışanların ve hayal edenlerin yeteneğidir.

Tezcan19 Eylül 2023 09:11

Bu başarıyı sadece tebrik etmek düşer bizlere daha iyi yerlere geleceğini düşünüyorum başarılarının devamını diliyorum

Sultan Güngör19 Eylül 2023 09:10

Ülkeye böyle iş adamları gerekli ; çalışanını seven destekleyen gelişmesine olanak sağlayan…Hep başarılarla dolu bir serüveniniz olsun

Gümüş19 Eylül 2023 09:07

Başarılı iş insanı yolu açık olsun

HAKAN KOCER19 Eylül 2023 09:07

Bu başarı hikayesini gururlanarak okudum, devamının hızla geleceğine şüphe yok. Tebrikler

Harun Uysal19 Eylül 2023 09:05

Başarılarınız daim olsun

Ahmet Ayrık18 Eylül 2023 15:54

Örnek alınacak hikaye

Sonraki Haber Yükleniyor...