Tgrt Haber

7 kişilik uçak yere çakıldı 4 çocuk 17 gün sonra sağ olarak bulundu

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
18 May 2023 08:59 - Güncelleme : 18 May 2023 11:34
bebek,uçak,kaza,kolombiya

Kolombiya'da 1 Mayıs tarihinde içinde 7 kişiyle beraber kaybolan ve dün enkazı bulunan küçük uçaktaki 4 çocuk sağ olarak ormanda bulundu.

Kolombiya'da, 1 Mayıs'ta içindeki 7 kişiyle kaybolan ve dün enkazı bulunan küçük uçaktaki 4 çocuğun sağ bulunduğu bildirildi.

Kolombiya'da Cumhurbaşkanı Gustavo Petro, Twitter hesabından yaptığı açıklamada,  1 Mayıs'ta içindeki 7 kişiyle kaybolan ve dün enkazı bulunan küçük uçaktaki 4 çocuğun sağ bulunduğu bildirdi. Cumhurbaşkanı Petro, bu durumun ülke için büyük bir sevinç olduğunu, çocukların askerlerin çetin aramaları sonucu bulunduğunu söyledi.

MEYVE YİYEREK BESLENDİLER

Düşen uçakta olağanüstü bir şekilde hayatta kalan 11 aylık bebeğin de olduğu, kardeşlerin ormanda tespit edildiği belirtildi. Kurtarma çalışmalarına katılan sivil havacılık yetkilisi, çocukların kaza sonrasında uçaktan çıkarak yardım bulmak için yağmur ormanlarına gittiklerini ve meyve yiyerek beslendiklerini söyledi.

7 kişilik uçak yere çakıldı 4 çocuk 17 gün sonra sağ olarak bulundu

BÜYÜK KARDEŞ SIĞINAK YAPTI

13 yaşındaki Lesly Bonbaire, 9 yaşındaki Soleiny Ranoque, 4 yaşındaki Tien Ronoque ve 11 aylık bebek Cristian Ranoque’nin düşen uçaktan nasıl sağ çıktığı ve 17 gün boyunca ne şekilde hayatta kaldığına dair detay paylaşılmadı.

7 kişilik uçak yere çakıldı 4 çocuk 17 gün sonra sağ olarak bulundu

Blu Radio’nun haberinde, kardeşlerden en büyüğü Lesly’nin, küçük kardeşlerini hayatta tutabilmek için ormanda geçici bir sığınak kurduğu bilgisi paylaşıldı.

NE OLMUŞTU?

Ülkenin güneyindeki ormanlarda dün enkazı bulunan küçük uçaktaki diğer 4 kişinin ise cesedi tespit edilmişti. Guaviare yönetim bölgesine bağlı San Jose kentinde düştüğü sanılan HK 2803 numaralı küçük uçakta 7 kişinin bulunduğu belirtilmişti.



Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...