Tgrt Haber
22 May 2021 07:33

ABD’den art arda Türkiye açıklamaları

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile yaptığı görüşme sonrası Türkiye ile ilgili açıklama yaptı. Blinken, “NATO müttefikimiz Türkiye ile işbirliğinin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır” dedi. Sözcü Ned Price ise iki bakanın görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

ABD’den art arda Türkiye açıklamaları
antony blinken,türkiye,abd

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile telefonda görüştü. Görüşmede başta İsrail ile Filistin ateşkesi olmak üzere, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

Blinken, bu görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabı Twitter üzerinden bir açıklama yaptı.

BLINKEN'DAN TÜRKİYE AÇIKLAMASI

Bakan Çavuşoğlu tam zamanında görüşme fırsatı bulduğunu belirten Blinken, Türkiye-ABD ilişkilerine ilişkin açıklamada "Ortak öncelikler konusunda müttefikimiz Türkiye ile iş birliğinin sürdürülmesi büyük önem taşımaktadır" dedi.

Öte yandan demokrasi ve insan haklarının önemini vurguladığını belirten Blinken açıklamasında Türkiye ile Yunanistan arasındaki görüşmelere de değinerek ABD’nin yapıcı görüşmelere desteğini dile getirdiğini aktardığını söyledi.

ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price da görüşmeye Blinken-Çavuşoğlu görüşmesine ilişkin bir yazılı açıklama yaptı.

Price açıklamasında iki bakanın görüşemsinin içeriğine ilişkin bil vererek “Suriye ve Afganistan'daki ortak çıkarlarımız da dahil olmak üzere ABD ile Türkiye arasındaki iş birliğinin önemini görüştü” dedi.

Price ayrıca, Türkiye ve Yunanistan arasındaki müzakerelere ilişkin Blinken’ın NATO müttefiklerine ABD'nin desteğinin sürdüğünü ilettiğini belirtti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...