Tgrt Haber
06 Eylül 2021 08:57

ABD'nin uçağının kalkmasına Taliban izin vermiyor iddiası

ABD'li Kongre Üyesi McCaul, Amerika'nın Taliban'ı tamamen tanıyana kadar Amerikan vatandaşlarının Afganistan'dan ayrılmasına izin vermeyeceklerini iddia etti.

ABD'nin uçağının kalkmasına Taliban izin vermiyor iddiası
abd,,taliban,,afganistan,

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesindeki Cumhuriyetçilerin Lideri Michael McCaul, Taliban'ın Afganistan'da kalan Amerikan vatandaşlarının ülkeden ayrılmasına izin verilmediğini söyledi. McCaul, Amerikan vatandaşlarının ve Afgan tercümanların bulunduğu 6 Amerikan uçağını Taliban'ın Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda tuttuğunu ve Washington yönetiminin Taliban'ı tanıyana kadar da ülkeden çıkışına izin vermeyeceğini iddia etti.

''ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NIN ONAYINA RAĞMEN UÇAK KALKMIYOR''

McCaul, Fox News yayınında Afganistan'dan tahliye edilemeyen Amerikan vatandaşlarına dair açıklamalarda bulunurken Mezar-ı Şerif Havalimanı'nda uçağın iki-üç gündür tutulduğunu belirtti. Uçağın, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan onayı olmasına rağmen kalkmasına izin verilmediğini iddia etti.

ABD'nin uçağının kalkmasına Taliban izin vermiyor iddiası

McCaul, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Durum bir esir tutmaya dönüyor. ABD, Taliban'ı tamamen tanıyana kadar Amerikan vatandaşlarının ülkeden ayrılmasına izin vermeyecekler.''

McCaul, ABD Dışişleri Bakanlığı'nın açıkladığının aksine Afganistan'da sadece 100-200 değil çok daha fazla Amerikan vatandaşının kaldığını sözlerine ekledi. Mezar-ı Şerif'teki yetkililerse havalimanında bekletilen kişilerin pasaport ya da vizeleri bulunmayan Afganlar olduğunu aktardı.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...