Tgrt Haber

Berrak Arıcan Yazıları

ABD'li bakan Blinken İsrail-Hamas ateşkesi için yeniden yola çıkıyor!

İsrail ve Hamas arasındaki esir takası müzakereleri yeniden Katar'da başlamışken ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken bir kez daha Orta Doğu turuna çıkıyor. Bakan Blinken, ateşkes ve rehine takası konusunda anlaşmaya varılması için birtakım görüşmeler gerçekleştirecek.

Filipinler ziyaretinde açıklamalarda bulunan Blinken, Suudi Arabistan ve Mısır'daki üst düzey liderlerle bir araya geleceğini dile getirdi. Amaç ise 'kalıcı bölgesel barış' olacak. Blinken'ın Suudi ve Mısırlı yetkililerle görüşeceği konular arasında Gazze'ye daha fazla insani yardım sağlanması ve savaş sonrası planlamaların ele alınması da yer alıyor.

ABD'li bakan Blinken İsrail-Hamas ateşkesi için yeniden yola çıkıyor! - 1. Resim

''İSRAİL, GAZZE'YE YARDIM ETMEK ZORUNDA''

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller, Bakan Blinken'ın Çarşamba günü Cidde'de Suudi liderlerle görüşeceğini, Perşembe günü de Mısırlı yetkililerle görüşmek üzere Kahire'ye gideceğini söyledi. Bu, Blinken'in İsrail ile Hamas arasında 7 Ekim'de başlayan savaştan bu yana Orta Doğu'ya yaptığı altıncı gezi olacak.

Gazze'deki nüfusun tamamının yardıma muhtaç olduğunu söyleyen Blinken, çaresiz durumda olan Gazzelilere İsrail'in yardım etmek zorunda olduğunu söyledi. Blinken ayrıca "İsrail'e, çatışmalar sona erdiğinde Gazze'ye yönelik bir planının olması gerektiğini de vurguladık; bu planın, İsrail'in kendini savunma ve 7 Ekim'in bir daha asla yaşanmamasını sağlama ihtiyaçlarıyla tutarlı olarak mümkün olan en kısa sürede gerçekleşmesini umuyoruz" dedi. 

#r-2939161,2939069#

19 Mart 2024
Kate ve William'ın videosu yüreklere su serpmeye yetmedi! İddialar daha da alevlendi

İngiliz Kraliyet Ailesi, yaşananlara bir açıklama getirmediği sürece çılgın teorilerin sonu gelmiyor. Galler Prensesi Kate Middleton'ın ameliyatının ardından yaklaşık 3 ay boyunca hiç basına fotoğraf vermemesi ve halka karışmaması akıllarda şüphe oluşturdu. Şüphelerin üzerine, üzerinde oynama yapılmış bir fotoğrafın ortaya çıkması da tuz biber oldu. 

Kraliyet Ailesi'nin önemli bir açıklama yapacağını duyurmasıyla beraber Kral Charles'ın kanser hastalığı nedeniyle öldüğü, Kate Middleton'ın hayatını kaybettiği ya da Prens William tarafından aldatıldığı gibi birçok iddia öne sürüldü.

İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak? Kate Middleton'ın öldüğü iddiaları boşa çıktı - 3. Resim

''KATE MIDDLETON'IN DUBLÖRÜ KULLANILMIŞ''

Kraliyet Ailesi resmi bir açıklama yapmak yerine sessizliğini korurken Prenses Kate ve William'ın bir mağazada görüldüğü İngiliz bulvar gazetesi The Sun'a konuşan görgü tanıklarıyla servis edildi. Fakat fotoğraf olmaması inandırıcılığı düşürdü. Sahte görgü tanıklarına ifade verdirildiği düşünüldü. Bu durum üzerine İngiliz basınından Dailymail'de bu kez de Prens William ile Prenses Kate'in beraber gülerek yürüdükleri kısa bir anın videosu paylaşıldı fakat dublör iddiaları aldı başını gitti. 

Kate Middleton'dan aylar sonra ilk fotoğraf! - 1. Resim

''GÖZLERİ, GÜLÜŞÜ, HER ŞEYİ FARKLI''

Sosyal medya kullanıcıları, videodaki kadının Kate Middleton olmadığını öne sürdü ve dublör kullanılmış ya da yapay zeka ile oluşturulmuş olabileceğini söylediler. Hatta videodaki adamın Prens William olmadığını iddia edenler de oldu. Her ikisinin de benzemediğini söyleyenlerin sayısı ise bir hayli fazlaydı. 

Kate Middleton'dan aylar sonra ilk fotoğraf! - 2. Resim

Bir sosyal medya kullanıcısı ise görüntüdeki kadının elmacık kemiklerinin daha yüksek olduğunu, gözlerinin ve gülüşünün farklı olduğu söyledi ve karın ameliyatı olduktan sonra torba taşımasına dikkat çekti. 

ALDATMA İDDİALARINA İLK CEVAP

Öte yandan William'ın Kate'i aldattığı iddiaları da dilden dile dolandı. Üstelik Kate'in yakın arkadaşı Rose Hanbury ile aldattığı hatta bir kızları olduğu öne sürüldü. Rose, bu iddialar hakkında sessizliğini ilk kez bozdu ve ''Bu iddialar tamamen yanlış" dedi.

19 Mart 2024
İsrail ve Hamas görüşmeleri başladı karar mercii Yahya Sinwar olacak

İsrail basını, Tel Aviv ile Hamas arasında esir takası anlaşması için müzakerelerin yeniden başladığını duyurdu. Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki heyet, Katar'a ulaştı. İki hafta sürmesi planlanan görüşmelerin, uzun, zorlu ve karmaşık geçeceği ve sabır gerektiği ismi açıklanmayan bir İsrailli yetkili tarafından bildirildi.

İsrail televizyonu Kanal 12, görüşmelerin Doha'da özel kompleksteki bir otelde gerçekleştiğini açıkladı. İsrail temsilcilerinin odasıyla Hamas temsilcilerinin odasını ayıran bir koridor bulunduğu ve iki tarafın bir araya gelmeyeceği, görüşmelerin Katarlı ve Mısırlı arabulucularla yürütüleceği açıklandı.

Katar'daki Hamas temsilcilerinin karar yetkisinin bulunmadığı, görüşmelerdeki kararların Hamas lideri Yahya Sinwar'a iletileceği bu yüzden cevabın gelmesinin 24 saat ila 36 saat arasında gerçekleşeceği belirtildi. 

İsrail ve Hamas görüşmeleri başladı karar mercii Yahya Sinwar olacak - 1. Resim

HAMAS'IN SON TEKLİFLERİ 'AKIL DIŞI' BULUNMUŞTU

Mossad Başkanı David Barnea liderliğindeki İsrail heyeti, esirlerin serbest bırakılmasına ilişkin müzakerelerin yeni turu için dün Katar'ın başkenti Doha'ya gitmişti. Haaretz gazetesine göre İsrail heyetinde, İç Güvenlik Teşkilatı Şin-Bet (Şabak) Direktörü Ronen Bar ve İsrail ordusunda kaçırılan ve kayıp kişiler dosyasının sorumlusu Nitzan Alon'un de yer aldığı belirtildi.

Haaretz gazetesi, İsrail'in ateşkes ve esir takasına ilişkin müzakereleri arabulucular olmaksızın doğrudan Hamas'ın Gazze'deki lideri Yahya Sinvar ile yapacağını öne sürmüştü.

Hamas, 14 Mart'ta, İsrail ile ateşkes ve esir değişimi mutabakatına ilişkin teklifi Katar ve Mısır'daki arabuluculara ilettiklerini duyurmuştu.

İsrail Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada ise Hamas'ın son teklifindeki taleplerinin "akıl dışı" olduğu savunulmuştu.

#r-2938997,2939069#

19 Mart 2024
Rusya'nın bombardıman listesi! Savaş durumunda hedefteki şehirler belli

İngiliz istihbarat kaynakları, Rusya'nın İngiltere'ye karşı savaş açması durumunu değerlendiriyor. İngiliz ajanlara göre, Rusya ile olası bir savaş durumunda Putin'in dokuz hedefine iki şehir daha eklendi. Güney İngiltere'deki iki bölgenin uzun menzilli Rus bombardıman uçaklarının hedefinde olabileceği konusunda uyarı yapıldı. Şehirlerin isimleri açıklanmasa da birinin 'askeri bağlantılı olduğu' düşünülüyor. 

Aldershot, Colchester ve Portsmouth gibi silahlı kuvvetlerle tarihi bağlantıların olduğu şehirlerin listede zaten var olduğunu düşünen ajanlar, diğer seçeneklerin ise Chatham, Kent'ten Wiltshire'daki Tidworth ve Salisbury olduğu yönünde fikir sahibi. 

Rusya'nın bombardıman listesi! Savaş durumunda hedefteki şehirler belli - 1. Resim

BİR RUS AJANI DOĞRULADI

İngiliz istihbarat servislerinin şimdiye kadar tuttuğu en eksiksiz liste olan güncel liste, bir Rus ajanı tarafından Doğu Avrupa'daki bir İngiliz istihbarat görevlisine iletildi. Hedeflerin belirlenmesinin yanı sıra, Rus bombardıman uçaklarının hangi askeri hava alanlarından uçacağı ve operasyona tahsis edilen uçak sayısının ayrıntıları da biliniyor.

Express gazetesinin haberine göre bir bir kaynak, "Bilgiler, düşük seviyeli saldırının yanı sıra yüksek seviyeli bir saldırının ayrıntılarını da içeriyor" dedi.

Kaynak, "Birleşik Krallık topraklarına yapılacak bir Rus hava saldırısı elbette hem Birleşik Krallık hem de NATO'nun geri kalanı için bir savaş ilanı olacaktır" diye de ekledi.

Rusya'nın bombardıman listesi! Savaş durumunda hedefteki şehirler belli - 2. Resim

''RUSYA İNGİLTERE'YE BİRKAÇ YIL İÇİNDE SALDIRABİLİR''

Öte yandan İngiltere Savunma Bakanı Grant Shapps, geçtiğimiz aylarda dünyanın 'savaş sonrası bir dünyadan savaş öncesine' doğru ilerlediğini söylemişti. Eski General Sir Patrick Sanders ise İngiltere'nin birkaç yıl içinde Rusya'ya karşı savaşmak zorunda kalabileceği konusunda uyarmıştı.

#r-2938832,2938894#

18 Mart 2024
Uykusunda aksanı aniden değişti bambaşka bir sabaha uyandı

İngiltere'de yaşayan 36 yaşındaki Zoe Coles, 2023 yılının haziran ayında bir gecede sesini kaybettiğini öne sürdü. O zamandan beri Gal aksanıyla konuştuğunu söyleyen Coles, bu aksanın kendisine yapışmış olduğundan ve kaybolmayacağından korktuğunu ifade etti. 

Artık her evden çıktığında endişelendiğini çünkü yeni sesinden dolayı ortama uyum sağlayamadığını söyleyen Coles'in nadir görülen yabancı aksan sendromuna (FAS) yakalandığı düşünülüyor. Bu hastalıktan ilk kez 1907 yılında bahsedildiği düşünülürken o zamandan bu zamana kadar dünya çapında sadece 150 örneği bulunuyor. 

Uykusunda aksanı aniden değişti bambaşka bir sabaha uyandı - 1. Resim

''HER ŞEYİN NORMALE DÖNMESİNİ İSTİYORUM''

Genellikle kafa ve beyin hasarının ardından ortaya çıkan bu hastalık, beyin kanaması ya da beyin tümöründen sonra da görülebiliyor. Zoe Coles de fonksiyonel nörolojik bozukluğu olduğunu çok ateşlendiği bir gece aksanının değiştiğini söylüyor. 

Yaşadıklarının kolay olmadığını anlatan Coles, ''Çok zorlanıyorum, bir sesle doğuyorsun, büyüyorsun ve bir konuşma tarzı geliştiriyorsun ve bu senden alınıyor. Her şeyin gitmesini ve hayatın normale geri dönmesini çok isterim.'' dedi ve yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

''Bir parçam bununla idare etmeyi öğrendi ama bana nereli olduğumu soran birkaç Galli insanla karşılaştım. Bu gerçekten zor, yalan söylemek ve Galler'de bir yerden geldiğimi söylemek istemiyorum. Galler hakkında hiçbir fikrim yok, hiç gitmedim.''

Uykusunda aksanı aniden değişti bambaşka bir sabaha uyandı - 2. Resim

Bir nöroloğa gözüktüğünü ve yapabilecekleri hiçbir şey olmadığını söyleyen Coles, artık sessiz konuştuğunu söyledi. 

18 Mart 2024
Birinin yalan söylediğini saniyeler içinde anlayabilirsiniz! İşte FBI yöntemi

Beden dili ve davranış uzmanı Scott Taylor, FBI Başkanından aldığı eğitimin ardından birinin yalan söyleyip söylemediğini belirli ve ince işaretlere bakarak nasıl anlaşılacağını açıkladı. Taylor, bir kişinin, göz kırpma, yüzüne dokunma, yanaklarının kızarması ve olağandışı göz hareketleriyle dürüst olup olmadığını gösterebilecek bir dizi yüz işareti olduğunu söyledi. 

30 yıl boyunca güvenlik ve risk alanlarında çalışan Taylor, her bir 'bilinçaltı' işaretinin tek başına, birinin yalan söylediğini ortaya koymadığını birkaç işaretin bir arada olmasının dikkat edilmesi gereken bir durum olduğunu dile getirdi. Taylor, ''Aldatmanın tek bir göstergesi yok, ancak beden dili ve bazı kelimelerin birleşimi bize gerçekten büyük işaretler veriyor'' dedi. 

Birinin yalan söylediğini saniyeler içinde anlayabilirsiniz! İşte FBI yöntemi - 1. Resim

YALAN SÖYLEMENİN BARİZ 3 İŞARETİ

Taylor'a göre yalan söylemenin gerçekten bariz 3 işareti var; göz kırpma, dudak yalama ve zor yutkunma. Uzman, dakikada 12 ila 14 kez göz kırpmanın artmasının stres ve baskıyı işaret ettiğini söyledi:

''Dakikada 12 ila 14 kez göz kırpıyoruz ve stres ve baskı altındaki insanların göz kırpma hızları artıyor. Ayrıca dudak yalama ve zor yutkunma da görüyoruz. İnsanlar yalan söylediğinde stres hormonu olan kortizol salgılıyoruz ve bu da ağzımızı kurutup tükürüğümüzü yavaşlatıyor.''

Taylor, insanların yalan söylerken yüzüne özellikle elmacık kemiklerine dokunduklarını ifade etti. 

''TÜM YALANLAR KÖTÜ NİYETLİ DEĞİL''

Scott Taylor, günlük hayatta herkesin yalan söylediğini hatta partnerlerin her 10 etkileşimden birinde birbirlerine yalan söylediğini belirtti. Fakat tüm yalanların kötü niyetli olmadığı konusunda da uyardı.

Yalanların çoğunun yalan oluşturmaktan değil, ihmalden kaynaklandığını söyleyen Taylor, dudak ısırmanın ya da yüz kızarmanın samimiyetsiz olduğunun bir başka potansiyel işareti olduğunu ifade etti. 

Birinin yalan söylediğini saniyeler içinde anlayabilirsiniz! İşte FBI yöntemi - 2. Resim

Taylor, "Stres altındayken biraz adrenalin salgılanırsınız ve bu da kan taşıyan unsurların genişlemesine neden olur, böylece daha fazla kan yüzeye yaklaşır, bu yüzden de bir miktar kızarma görürsünüz" dedi. 

GÖZ HAREKETLERİNE DİKKAT!

Birinin yalan söylediğini anlama konusunda göz hareketlerinin değiştiğine değinen Taylor, ''İnsanlar, öğeler oluşturarak içerik oluştururken farklı bir göz referans noktasına gideceklerdir'' ifadelerini kullandı. 

Birinin yalan söylediğini saniyeler içinde anlayabilirsiniz! İşte FBI yöntemi - 3. Resim

''Doğruyu söyleyenler aktarır, yalan söyleyenler ise ikna eder'' diyen Taylor, ''Bu insanlar söylemek yerine satıyorlar, bu yüzden size daha fazla dolgu veya daha fazla göz teması kuruyorlar çünkü 'Daha ikna edici olmak istiyorum' diye düşünüyorlar.'' dedi.

18 Mart 2024
Pakistan Afganistan'ı vurdu: Çok sayıda ölü

Taliban, Pakistan'ın Afganistan topraklarına hava saldırı düzenlediğini duyurdu. Taliban Sözcüsü Zabihullah Mücahid yaptığı açıklamada, yerel saatle 03.00 sırlarında sınırdaki Paktika ve Host vilayetlerindeki sivillere ait evlere düzenlenen saldırılarda 5 kadın ve 3 çocuğun hayatını kaybettiğini belirtti.

Afganistan yönetiminin saldırıyı şiddetle kınadığını ifade eden Mücahid, şunları söyledi:

''Dünyanın süper güçlerine karşı uzun süren bir özgürlük mücadelesi deneyimine sahip Afganistan, kimsenin topraklarına saldırmasına izin vermeyecek.''

Pakistan halkı ve yeni kurulan hükümetin bazı generallerin son 20 yılda olduğu gibi başkalarının çıkarları doğrultusunda yanlış politikalar sürdürmesine ve iki komşu Müslüman ülke arasındaki ilişkileri bozmasına engel olması gerektiğini söyleyen Mücahid, Pakistan’ın kendi topraklarındaki sorunlardan ve kontrol eksikliğinden dolayı Afganistan'ı suçlamaması gerektiğini belirtti.

Pakistan ordusundan ve hükümetten saldırıya ilişkin henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

PAKİSTAN'DA BOMBALI SALDIRI

Pakistan’da cumartesi günü Afganistan sınırındaki Hayber Pahtunhva eyaletinde askeri karakola bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, 7 güvenlik gücü hayatını kaybetmişti. Pakistanlı yetkililer saldırının Afganistan topraklarından düzenlendiğini belirtmişti.

TERÖR SALDIRILARI YÜZDE 79 ARTTI

Pakistan Çatışma ve Güvenlik Çalışmaları Enstitüsünün verilerine göre, bu yılın ilk 6 ayında terör saldırıları 2022'ye göre yüzde 79 arttı. Yılın ilk 6 ayında 271 terör saldırısı gerçekleşti ve 389 kişi hayatını kaybetmişti. 2022'nin aynı döneminde 151 terör saldırısı gerçekleşmiş ve 293 kişi ölmüştü.

Ülkede özellikle Hayber Pahtunhva ve Belucistan eyaletlerinde son aylarda terör saldırıları arttı.

İslamabad, bu saldırıların Afganistan'da konuşlu PakistanTalibanı (TTP) tarafından planlandığını ve yönetildiğini savunuyor, Afganistan ise bu iddiaları reddediyor.

#r-2938858,2938904#

18 Mart 2024
Çocuktaki morlukları önemsemeyen doktorlar büyük yanılgıya uğradı! Annenin acı tecrübesi

Lizzie Croft, 3 yaşındaki oğlu Patrick'in vücudunda geçtiğimiz yaz morluklar oluşmaya başladığını fark etti. Dokunulduğunda acıya dönüşen morluklar hakkında doktorlar ilk başta rastgele işaretler olduklarını söylediler. Fakat morluklar giderek daha belirgin hale geldi ve vücuda yayılmaya başladı. Küçük çocuğun ağzında da yaralar oluşmaya başladı, yanaklarında kan lekeleri, zamanla kilo kaybetti ve cildinde döküntüler oluşmaya başladı. 

Doktorlar da bir süre Patrick'e neler olduğunu anlayamadılar, bir belirsizliğin ardından lösemi olduğunu söylediler. Oğlunu özel bir hastaneye götüren 36 yaşındaki Lizzie, lösemi teşhisinin yanlış olduğunu aslında oğlunun nadir görülen bir hastalığa tutulduğunu öğrendi. 

Çocuktaki morlukları önemsemeyen doktorlar büyük yanılgıya uğradı! Annenin acı tecrübesi - 1. Resim

BELİRTİLER LÖSEMİ GİBİ OLSA DA HASTALIK BU DEĞİLDİ

Bristol Kraliyet Çocuk Hastanesi'nin Kemik İliği Nakli servisi de yapılan biyopsiyle Patrick'in lösemi olmadığını doğruladı. Anne Lizzie, ilk fiziksel semptomların kırmızı, kahverengi, mor renklerde görülebilen morarmalar olduğunu bunun ise düşük kan trombositlerinden kaynaklandığını söyledi ve şunları anlattı: 

''Diğer birçok ebeveynle konuştuğumuzda semptomların oldukça minimal düzeyde olduğu görülüyordu. Patrick hayat dolu küçük bir çocuktu ve bir şeylere çarpıyor ve morarıyordu. Ancak morarma o kadar ciddileşti ki bunu biliyordum, bu normal değildi. Oldukça korkutucuydu. Onu kucağıma aldığımda bile iz bırakmaya başladı."

Çocuktaki morlukları önemsemeyen doktorlar büyük yanılgıya uğradı! Annenin acı tecrübesi - 2. Resim

"Bir çocukta kilo kaybı gerçekten önemli. Daha sonra diş eti kanaması oldukça kötüleşti. Ardından ağızda yaralar ve kan lekeleri oluştu."

APLASTİK ANEMİ TEŞHİSİ KONULDU

Great Ormond Street Hastanesi'ne göre Patrick'e sonunda her yıl sadece 30 ila 40 çocuğa teşhis konulan nadir bir hastalık olan aplastik anemi teşhisi konuldu. Bu hastalık, kemik iliği yetmezliği olarak nitelendirilebiliyor, aniden ortaya çıkıyor ve zamanla gelişebiliyor. Kemik iliği her üç kan hücresinden (kırmızı, beyaz ve trombositler) yeterince üretemediğinde ortaya çıkıyor. 

Çocuktaki morlukları önemsemeyen doktorlar büyük yanılgıya uğradı! Annenin acı tecrübesi - 3. Resim

Lizzie, "Bunun ne olduğunu gerçekten bildikleri için rahatladım çünkü yazdan ekime kadar bilinmeyenin içinde uzun bir zaman geçirdik. Çok belirsiz bir durumdaydık ve test sonuçlarının gelmesini bekliyorduk ve bazı kan testlerinin farklı hastanelere gönderilmesi gerekti çünkü tanı konmadan önce pek çok şeyi elemek zorunda kaldılar."

Çocuktaki morlukları önemsemeyen doktorlar büyük yanılgıya uğradı! Annenin acı tecrübesi - 4. Resim

KEMİK İLİĞİ NAKLİ BAŞARIYLA GERÇEKLEŞTİ

Çeşitli testler ve teşhislerin ardından aile, Patrick'in babasının hayati öneme sahip kemik iliği naklinden önce tam uyumlu olduğuna dair "şaşırtıcı" bir haber aldı. Ancak daha fazla testin ardından sağlık görevlileri, babasında aktif olmayan bir virüsün bulunduğunu keşfetti ve bu da onun artık bağış işlemine devam edemeyeceği anlamına geliyordu.

Çocuktaki morlukları önemsemeyen doktorlar büyük yanılgıya uğradı! Annenin acı tecrübesi - 5. Resim

Şans eseri, sonunda Washington, Amerika'da genç bir kadınla eşleşme bulundu ve nakil bu yıl 15 Şubat'ta başarıyla gerçekleşti. Patrick şimdilerde iyileşme sürecinde. 

Yaşadıkları kötü deneyimin ardından şimdilerde farkındalık oluşturmak için yaşadıklarını anlatan Lizzie, herkesi kemik iliği bağışı yapmaya çağırıyor. 

#r-2938242,2938054#

18 Mart 2024
İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak? Kate Middleton'ın öldüğü iddiaları boşa çıktı

Kral Charles'ın hastalığı, Kate Middleton'ın herkesten saklanan ameliyatı derken İngiliz Kraliyet Ailesi'nde neler olduğunu herkes merak etmeye başladı. Son olarak Royal Ailesi'nin önemli bir haber açıklayacağını duyurması ise merakları zirveye taşıdı. Prenses Kate'in ameliyatın ardından ortalıklarda gözükmemesi ve Kraliyet tarafından paylaşılan photoshop'lu fotoğraf kafaları iyice karıştırdı.

İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak? Kate Middleton'ın öldüğü iddiaları boşa çıktı - 1. Resim

BBC LOGOSUNU NEDEN SİYAH YAPTI?

Birleşik Krallık merkezli yayın kuruluşu BBC'nin logosunu, sosyal medya platformu X'te siyah yapması ise kimsenin gözünden kaçmadı. BBC, son olarak Kraliçe II. Elizabeth'in ölümünde siyah renge geçiş yapmış, kanal spikerleri siyah kravatlarıyla ölüm haberini duyurmuştu. BBC'nin yeni hamlesi de ölüme işaret sayıldı. Hatta Kate Middleton'ın öldüğü bile iddia edildi. 

İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak? Kate Middleton'ın öldüğü iddiaları boşa çıktı - 2. Resim

KATE MIDDLETON'IN PHOTOSHOP'LU FOTOĞRAFI

Prens William'ın eşi Kate Middleton'ın geçtiğimiz yılın sonunda bir karın ameliyatı olmasının ardından basının karşısına hiç çıkmaması çılgın iddiaların ortaya atılmasına neden oldu. 

Ameliyat olduğu gerekçesiyle birkaç ay önce hastaneye kaldırılan ve o zamandan beri kamuoyunun karşısına çıkmayan Kate Middleton, geçen haftalarda Anneler Günü dolayısıyla sosyal medyada bir fotoğraf paylaşmış fakat bu fotoğrafın üzerinde photoshop yapıldığı gerekçesiyle bu fotoğraf büyük tepki topladı.

İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak? Kate Middleton'ın öldüğü iddiaları boşa çıktı - 3. Resim

Bir diğer yandan Prens William'ın Kate Middleton'ı aldattığı da iddia edildi. William'ın Kate'in 3. çocuklarına hamile olduğu sırada yakın arkadaşı Rose Hanbury ile aşk yaşadığı hatta bir çocukları olduğu öne sürüldü. Bu iddia ise yeni değil, 2019 yılında da benzer bir iddia ortaya atılmıştı. 

WILLIAM VE KATE MAĞAZADA GÖRÜLDÜ

Tüm bu iddialar sosyal medyada çokça konuşurken İngiltere'nin bulvar gazetesi The Sun, Prenses Kate'in ameliyattan aylar sonra ilk kez halk içinde göründüğünü yazdı. Bir fotoğraf paylaşılmadı fakat görgü tanıklarının anlattıkları haberde yer aldı. Kate ve William'ın bir mağazaya girdikleri, sabah saatlerinde ise çocukları George, Charlotte ve Louis'in spor yapmalarını izledikleri aktarıldı.

İngiliz Kraliyet Ailesi ne açıklayacak? Kate Middleton'ın öldüğü iddiaları boşa çıktı - 4. Resim

Haberde Kate'in mutlu ve sağlıklı olduğu belirtilirken çifti Windsor'daki evleri yakınında görenler, "Kate mutlu, rahat ve sağlıklı gözüküyordu" dedi. 

Windsor'daki mağazada Kate'i gören bir görgü tanığı, "Hakkında bu kadar çok iddia ortaya atıldıktan sonra onları orada görmek beni çok şaşırttı" ifadesini kullandı.

The Sun'a konuşan bir diğer görgü tanığı ise, "Kate William ile alışverişe çıkmıştı ve iyi gözüküyordu. Çocukları  yanında değildi fakat onun alışveriş yapması  bile sağlıklı olduğunu gösteriyordu" yorumunu yaptı.

#r-2937830,2938102#

18 Mart 2024