Tgrt Haber
03 Ağustos 2021 10:24

Afganistan'ı Taliban sardı! Sokak çatışmaları şiddetleniyor

Afganistan'ın 3 büyük şehrinin etrafını saran Taliban, Leşkergah şehrine doğru ilerliyor, sokak çatışmaları şiddetlendi.

Afganistan'ı Taliban sardı! Sokak çatışmaları şiddetleniyor
afganistan,,taliban,

Afganistan'da Taliban Leşkergah'ı ele geçirmek için elinden geleni yapıyor. Eğer Taliban, Leşkergah'ı ele geçirirse ilk defa bir vilayetin yönetim merkezini kontrolü altına almış olacak. Amerika ve Afgan hükümeti tarafından hava saldırılarına rağmen Taliban militanları ilerleyişini sürdürüyor. Ayrıca Taliban'ın bir televizyon istasyonunu ele geçirdiği iddia edilirken binlerce kişi evlerini terk ediyor.

Afganistan'ı Taliban sardı! Sokak çatışmaları şiddetleniyorBBC'ye konuşan bölgedeki bir doktor, "Her yerde çatışmalar var" açıklamasında bulundu. Aynı zamanda yüzlerce Afgan askeri de militanlarla çatışması için bölgeye sevk edildi. ABD askeri güçlerinin 20 yılın ardından Afganistan'dan çekilme kararı almasıyla Taliban son aylarda hızlı bir şekilde ilerlemeye başladı.

Son olarak Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani de ülkedeki güvenlik durumunun kötüleşmesinden ABD'nin ani kararını sorumlu tutmuştu.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...