Tgrt Haber
04 Ağustos 2021 11:42

Alışveriş yaparken düştü, milyonluk tazminat kazandı

Japonya'da bir vatandaş alışveriş sırasında ayağının kayması sonucu düşünce, sakat kalamsı sonucu dava açıp 21 milyon yen tazminat kazandı.

Alışveriş yaparken düştü, milyonluk tazminat kazandı
Japonya,market,tazminat davası,süpermarket,alışveriş

Japonya'da bir süpermarkette alışveriş yapan adam, manav reyonuna geçtiğinde zeminin ıslak olması sonucu kayıp düştü. Düşüşten sonra sakat kalan adam, suçlunun süpermarket olduğunu söyleyip dava açtı.

190 BİN DOLAR TAZMİNAT

Dava sonucunda çıkan karara göre süpermarket sahibi, alışveriş yaptığı sırada ayağı kayıp düşen müşterisine 21 milyon yen (190 bin dolar) tazminat ödemeye mahkum edildi.

ISLAK ZEMİN İDDİASIYLA DAVA AÇTI

Tokyo'nun güneydoğusundaki Kanagawa eyaletinde bir süpermarketin manav reyonundan marul alan müşteri, ayağının kayması sonucu düştü. Sakat kalan 60 yaşlarındaki adam, bu duruma ıslak zeminin sebep olduğu iddiasıyla süpermarkete tazminat davası açtı. Tokyo Bölge Mahkemesi, olay sonrası açılan ve 5 yıl süren davanın son duruşmasında kararı açıkladı.

TEDBİR ALINMADI

Hakim Heyeti Başkanı Yukio Şinada, marul yapraklarından damlayan suların zemini ıslattığını, süpermarket yönetiminin bu durumun farkında olmasına rağmen gereken tedbirleri almadığını belirtti.

Mahkeme, süpermarketin, düşüp sakat kalması ve gelir kaybına uğraması sebebiyle müşterisine 21 milyon yen (190 bin dolar) tazminat ödemesine hükmetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...