Tgrt Haber
10 May 2022 10:44 - Güncelleme : 10 May 2022 13:14

Almanya'da emeklilere Türkiye önerisi: Kışın ısınmak için Türkiye'ye gidin

Rusya'nın Ukrayna'yı işgali nedeniyle gelecek kış aylarında akaryakıt sorunu çekeceği düşünülen Almanya'da Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, doğalgaz fiyatlarındaki artış nedeniyle emeklilere kış aylarını Türkiye'de geçirmelerini tavsiye etti.

Almanya'da doğal gaz arzında yaşanacak olası aksaklıklar için hazırlıklar başladı. Geçtiğimiz haftalarda büyük şirketlerden tüketim verileri istendi.
Almanya'da doğal gaz arzında yaşanacak olası aksaklıklar için hazırlıklar başladı. Geçtiğimiz haftalarda büyük şirketlerden tüketim verileri istendi.

Almanya'da Seyahat Acenteleri Birliği (VUSR) Başkanı Marija Linnhoff, ülkedeki emeklilere Türkiye önerisinde bulundu. Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı savaş nedeniyle önümüzdeki kış aylarında akaryakıt sorunu çekeceği öngörülen Almanya'da Linnhoff, ''Önümüzdeki kış gazdan tasarruf etmek için Alman emekliler tüm soğuk ayları Türkiye'de geçirmeli'' dedi.

Bild gazetesinin haberinde, Başkan Linnhoff, devletin kış aylarında emekli vatandaşların Tunus, Mallorca ya da Türkiye'ye gitmeleri için 500'er Euor yardımda bulunarak yardımda bulunması gerektiğini belirtti.

Alman basınındaki haberlerde Türkiye'deki turizmcilerin de kış aylarında gelecek turistlerin turizme büyük bir fayda sağlayacağı belirtildiği bildirildi.

SİYASİLERDEN ÖNERİYE TEPKİ

Haberde SPD’li siyasetçi Ralf Stegner’in “Bu, tipik bir çılgın fikir ve kesinlikle enerji politikası zorluklarımızı çözmemize katkıda bulunmaz” dediği vurgulandı.

Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Ekonomi Bakanı Andreas Pinkwart ise, çok sayıda insanın ülkeyi terk etmesi durumunda satın almanın azalacağı ve ekonominin olumsuz etkileneceğinin altını çizdi.

CDU’li siyasetçi Jana Schimke ise söz konusu önerinin en az 10 milyar Euro ek borçlanma getireceği uyarısında bulunurken, “Sonunda neyin kurtarılacağı ölçülebilir değil” diye konuştu.

ALMANYA BÜYÜK ORANDA RUSYA'YA BAĞIMLI

Öte yandan Almanya'nın sanayide çarkları döndürmek ve konutları ısıtmak için Rus petrolü, gazı ve kömürüne diğer Avrupa ülkelerinden daha fazla bağımlı olduğu görülüyor. Ülke, ihtiyacı olan doğal gazın yüzde 55'ini, ham petrolün yüzde 35'ini ve kömürün yüzde 45'ini Rusya'dan karşılıyor.

Kaynak: Bild
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...