Tgrt Haber
22 Ağustos 2021 11:23

'Asansör sörfü' tehlikesi! Fenomenlik uğruna hayatlarını riske atıyorlar

YouTube'da başlayan yeni çılgınlık birçok çocuğun hayatını riske atmasına neden oluyor. Fenomen olmak uğruna 'Asansör sörfü' adını verdikleri videolar çekiyorlar.

'Asansör sörfü' tehlikesi! Fenomenlik uğruna hayatlarını riske atıyorlar
asansör,youtube,fenomen,sosyal medya

Gençler, sosyal medya platformlarında fenomen olmak uğruna yaptıklarında sınır tanımamaya devam ediyor. YouTube'da son zamanlarda yaygınlaşan 'Asansör sörfü' videoları, ebeveynleri oldukça endişelendirmeye başladı. İtfaiyeciler, videoları ''İnanılmaz derecede tehlikeli ve potansiyel olarak yaşamı tehdit edici'' bulduklarını söylediler.

YouTube'da binlerce abonesi olan, henüz 11 yaşındaki genç, takipçilerine 'Asansör sörfü' yapmayı anlatan birçok video yayınladı. Videoda asansör boşlıklarına nasıl ulaştığını ve bu tehlikeyi gezintiyi nasıl yaptığını anlatan gencin videosunu binlerce kişi izledi. Bu tehlikeli yolculuğunu sosyal medyada paylaşan genç, videosuna şu notu düştü:

"Umarım asansörlerin tepesine çıkmayı seviyorsunuzdur çünkü bu bizim yeni işimiz olacak."

'Asansör sörfü' tehlikesi! Fenomenlik uğruna hayatlarını riske atıyorlar

Genç, bir videosunda ise İngiltere'nin Ashford kentinde bulunan bir otoparkın asansörünün boşluğuna erişmeye çalışıyor ve otopark görevlileri tarafından yakalanıyor. Bu videoyu ise ''Yakalanmasaydım daha fazla asansör sörfü yapardım'' diyerek sosyal medya hesabına yüklüyor.

'Asansör sörfü' tehlikesi! Fenomenlik uğruna hayatlarını riske atıyorlar

'Asansör sörfü' videoları gençler arasında yayılınca ise bir başka sosyal medya kullanıcısı, yine İngiltere'de Suthend Essex'te bulunan bir asansörün boşluğuna giriyor ve kontrolleri kurcalarken kendini videoya çekiyor.

The Mirror'ın haberine göre, özellikle YouTube'da bu videolar yaygınlaşmaya başlayınca uzmanlar art arda uyarılarda bulundu. Asansör ve Yürüyen Merdiven Endüstrisi Derneği'nden Nick Mellor, bu sörfçülerin yüksekten düşme, elektrik çarpması ve karşı ağırlıklara çarpma riskinin bulunduğunu şu sözlerle ifade etti:

"Sosyal medyada yayınlanan videolar popülerlik kazandıkça sorun son yıllarda büyüdü. Gördüğümüz bazı videolar hakkında YouTube'a şikayette bulunduk."

Ulusal İtfaiye Şefleri Konseyi'nden Mark Hardingham, çocukların asansör boşluklarını "oyun alanı" olarak kullanmalarından endişe ettiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...