Tgrt Haber
25 Kasım 2021 13:03

Barbados artık Kraliçe Elizabeth'i tanımayacak

Karayipler'in ada ülkesi Barbados, 29 Kasım'da Cumhuriyet ilan etmeye hazırlanıyor. Artık İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, devlet başkanı olarak tanınmayacak, onun yerine seçilen kişi cumhurbaşkanı olarak görev alacak.

Barbados artık Kraliçe Elizabeth'i tanımayacak
barbados,,ingiltere,,kraliçe elizabeth,

Geçtiğimiz günlerde sanal gerçekçilik elçiliğinin açılacağı ilk ülke olmasıyla gündeme gelen Karayiplerin ada ülkesi Barbados, koloni geçmişini de geride bırakmak için hamlesini yaptı. Artık Barbados'ta İngiltere Kraliçesi ikinci Elizabeth, devlet başkanı oalrak tanınmayacak. Ülkede 29 Kasım'da cumhuriyet ilan edilecek. 

Barbados artık Kraliçe Elizabeth'i tanımayacak

Törene İngiltere tahtının varisi Prens Charles da katılacak. Charles İngiliz Milletler Topluluğu'nu temsilen törende olucak. Seçilen Cumhurbaşkanı Sandra Mason, 30 Kasım'da İngiltere'den bağımsızlığın 55'inci yıldönümünde yemin ederek göreve başlayacak

 

Barbaros, yaklaşık 30 yıldır Kraliçe'nin devlet başkanlığı statüsünü elinden alan ilk ülke olacak.

SANAL GERÇEKÇİLİK ELÇİLİĞİNİN AÇILACAĞI İLK ÜLKE

Barbados, sanal gerçekliğe dayanan ve geleceğin sosyal medyası olarak tanımanan Metaverse'te büyükelçilik açan ilk ülke olmaya hazırlanıyor. Barbados Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı, Metaverse elçiliğinin kurulması için 3 boyutlu sanal gerçeklik platformu Decentraland ile sözleşme imzalandığını duyurmuştu.

Barbados artık Kraliçe Elizabeth'i tanımayacak

Decentraland’den yapılan açıklamada, Barbados'un dünyada sanal gerçeklik elçiliği açan ilk ülke olmak üzere imzaladığı anlaşma şu sözlerle doğrulanmıştı:

“Bugün dünyanın ilk Metaverse Büyükelçiliğini kuran Barbados yönetimini Decentraland'a davet etmekten gurur duyuyoruz.''

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...