Tgrt Haber
09 Ağustos 2021 16:46

Dizilere ilham olan ''Mafya anası'' kıskıvrak yakalandı

İtalya Napoli'de Camorra mafyasının önemli isimlerinden ''Mafya anası'' olarak bilinen Maria Licciardi, havalimanında kıskıvrak yakalandı.

Dizilere ilham olan ''Mafya anası'' kıskıvrak yakalandı
italya,mafya

İtalya'nın en çok aranan isimlerinden biri ve Gomorrah adlı diziye de ilham olan 70 yaşındaki Maria Licciardi, Roma Ciampino Havalimanı'nda gözaltına alındı. İspanya'daki kızını ziyarete gittiğini iddia eden Licciardi, uçak biletini sadece tek yön olarak almıştı. Ayrıca yanında da yüklü miktarda nakit para bulunuyordu. 

Maria Licciardi, daha önce de mafya bağlantılı suçlardan hapis cezası almıştı. Camorra ile bağlantılı suçları nedeniyle Napoli savcılığı tarafından hakkında yakala kararı çıkarılmış ve gözaltına alınmıştı. 

İtalyan basınındaki haberlere göre dün yakalanan mafya lideri, Licciardi klanının kurucusu Gennaro Licciardi'nin kardeşi. Maria Licciardi, ayrıca Camorra'nın çeşitli klanlarını bir araya getiren Secondigliano İttifakı'nın zirve yöneticilerinden biriydi.

Dizilere ilham olan ''Mafya anası'' kıskıvrak yakalandı

Öte yandan Maria Licciardi'nin, Camorra'nın iç işleyişine odaklı Gomorrah dizisindeki Scianel karakterine ilham verdiği de biliniyor. Licciardi'nin basında yer alan takma isimleri arasında "Mafya anası (madrina)" "Lady Camorra", "Bloody Mary", "Ufaklık", "Maria teyze" de yer alıyor.

Licciardi'nin haraç ve sahtecilik çetelerini yönettiği de iddia ediliyor. Camorra üyesiyken yakalanınca itirafçı olan mafya babası Luigi Giuliano, Licciardi'nin ''Sahte ürün işinin beyni ve kasiyeri'' olduğunu da itiraf etmişti.

Dizilere ilham olan ''Mafya anası'' kıskıvrak yakalandı

Licciardi'ye dair iddialar arasında cinayet emirleri vermek, emlak yatırımlarıyla kara para aklamak bulunuyor. 

Ayrıca Maria Licciardi, 2003'teki bir davasında ''Ev hanımıyım ama hep çalıştım, ayakkabıcılık yaptım. Uyuşturucudan nefret ederim, uyuşturucu kullanan gençleri görünce umutsuzluğa kapılıyorum" demişti.

BBC'nin haberine göre, Licciardi'nin İspanya'ya gitmek üzereyken yakalanması üzerine İçişleri Bakanı Luciana Lamorgese, "Geniş bir alanı kontrol altında tutan ve yasa dışı faaliyetleri yöneten Camorra örgütlerine" yönelik operasyonu yapan güvenlik güçlerini tebrik etti.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...