Tgrt Haber
13 Ağustos 2021 17:20

DSÖ'nün yeni soruşturma çağrısını Çin reddetti

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Covid-19'un kökenleri hakkında yeni bir soruşturma başlatma çağrılarını reddetti.

DSÖ'nün yeni soruşturma çağrısını Çin reddetti
dsö,,dünya sağlık örgütü,,çin,,covid-19,,koronavirüs,

Çin, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) Covid-19'un kökenleri hakkında yeni bir soruşturma başlatılması yönündeki çağrılarını reddetti. Global Times'daki habere göre, Çin Dışişleri Bakan Yardımcısı Ma Caoşü, DSÖ'nün Kovid-19'un kökenleri hakkında yeni bir inceleme yapılması yönündeki çağrılarını reddederek, virüsün kaynağını bulma konusunda "siyasi" çabalar yerine "bilimsel" çabaları tercih ettiklerini bildirdi.

DSÖ ve Çin ortak raporunun sonuçları ve tavsiyelerinin uluslararası toplum ve bilim camiası tarafından kabul edildiğini belirten Ma Caoşü, şu ifadeleri kullandı:

"Gelecekteki küresel izlenebilirlik çalışmaları, yeni bir rapora başlamak yerine yalnızca bu rapora dayanarak gerçekleştirilmelidir ve gerçekleştirilebilir."

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ'NDEN YENİ EKİP

DSÖ, yaptığı açıklamada, yeni tip koronavirüsün kökenine ilişkin çalışmalara devam etmek için kısaca "SAGO" adı verilen yeni bir ekip oluşturulduğunu duyurmuştu.

DSÖ'nün tüm hükümetleri Kovid-19'un kökenlerine yönelik çalışmaları hızlandırmak ve "durumun politik niteliğini yok etmek için" iş birliği yapmaya çağırdığı açıklamada şunları belirtti:

"DSÖ, SARS-CoV-2'nin kökenine yönelik araştırmaların suçlama, parmakla gösterme veya siyasi puan verme pratiği olmadığını ve olmaması gerektiğini yineler."

Çin ve DSÖ'ye üye bazı ülkelerin, DSÖ'ye virüsün "laboratuvar hipotezine" ilişkin DSÖ ile irtibata geçtiği aktarılan açıklamada, bu ülkelerin köken çalışmasının siyasallaştırıldığı veya DSÖ'ye siyasi baskı yapıldığı görüşünü belirttikleri kaydedilmişti.

Açıklamada, gelecekteki virüslere karşı tedbirler açısından Kovid-19'un nasıl başladığını bilmenin hayati önem taşıdığı aktarılmıştı.

 

KORONAVİRÜSÜ YAYAN İLK KİŞİ BULUNDU

DSÖ'nün bu araştırma için kurduğu ekibin başındaki isim ise geçtiğimiz günlerde konuya ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Prof. Dr. Peter Embarek, araştırmada önemli sonuçlara ulaştıklarını belirtti ve hastalığı ilk bulaştıran kişinin Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden bir çalışan olabileceğini işaret etti. Hatta Embareki bu ihtimalin oldukça yüksek olduğunu da söyledi.

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...