Tgrt Haber
28 Haziran 2021 10:13

Alzheimer'lı adam evli olduğunu unuttu karısına yeniden aşık oldu

Amerika'da yaşayan Peter, Alzheimer hastalığına yakalanınca karısı Lisa'yı unuttu ve yeniden evlilik teklifi etti.

Alzheimer'lı adam evli olduğunu unuttu karısına yeniden aşık oldu
alzheimer,hastalık,amerika,evlilik

Lisa ve Peter çiftinin mutluluğuna 3 yıl önce gölge düştü. Peter'a erken başlangıçlı Alzheimer teşhisi konuldu. Peter, zamanla anılarını hatta karısını bile unutmaya başladı. Lisa, CNN'e yaptığı açıklamada bu durumu ''Yürek parçalayıcı'' olarak nitelendirdi. Yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

"Yeni anılar biriktirdik ama bu canımı yakıyor çünkü her zaman 'Bunu bir kez hatırladın mı?' demek istiyorum. Onunla anmak istiyorum ama Peter şimdi hiçbir şey hatırlamıyor, 20 yıl önce olanlar bir yana."

12 yıldır evli olan çift, Pennsylvania'nın Harrisburg kentinde komşu olarak tanıştılar. Her ikisi de o sırada başka kişilerle evliydi ve çocuklarını büyütmekle meşguldü, ancak bir dostluk kurdular ve Peter'ın ailesi Connecticut'a taşınana kadar yan yanaydılar. 1 yıl sonra ise ikisi de boşandı ve yolları yeniden kesişti. 

Harrisburg'da sadece bir randevudan sonra, ikisi hızla ayrılmaz hale geldi ve çocukları üniversiteye girene kadar sekiz yıllık, uzun mesafeli bir ilişki sürdürdüler.

Lisa kocası hakkında en çok neyi sevdiği sorulduğunda, gözyaşlarını tutamadı:
"Beni sevme şekli," dedi. "O çok kibar, çok nazik, çok seksi, eğlenceli ve romantik. İlişkimiz konusunda her zaman çok tutkuluydu.''
2009'da Lisa Connecticut'a taşındı ve çift evlendi.

ALZHEIMER'I FARK ETMEK KOLAYDI

Lisa, kocasıyla ilgili bir şeylerin değiştiğini görmenin kolay olduğunu, ancak yeni gerçeklikleri kabul etmenin zor olduğunu söyledi.
Anahtarlarını unutmaya devam etmesiyle başladı. Sonra cüzdanını. Sonra kelimeleri ve ne anlama geldiklerini unutmaya başladı. Bazen cümleleri bir araya getirmekte zorlanıyordu. Kendi kendine bunun sadece yaşlandıkları için olduğunu söyleyip duruyordu.
"Arkadaşlar ve aile üyeleri de yorum yapmaya başlayana kadar görmezden gelmek benim için küçük sırdı ve sonra bunun gerçek bir şey olduğunu anladım. Peter'ı bir süredir görmeyen insanlar bir şeylerin ters gittiğini hemen fark ettiler."

KARISININ KİM OLDUĞUNU UNUTTU

Kapsamlı testlerden sonra Peter'a 30 Nisan 2018'de Alzheimer hastalığı teşhisi kondu. Hastalık hızla çiftin hayatını ele geçirdi. Bir ömür boyu onlarla kalacağını düşündükleri anılar, Peter için çabucak yok oldu. Bu değerli hatıralardan biri de evliliğiydi.
Karısının kim olduğunu ilk unuttuğunda, Rhode Island'daki kiralık evlerine bir geziye çıkmışlardı.

Alzheimer'lı adam evli olduğunu unuttu karısına yeniden aşık oldu

Lisa, o anları şu sözlerle anlattı:

"Bir keresinde eve giderken Peter bana yol tarifi veriyordu ve sonra sanki farklı biriymişim gibi 'Bu benim evimin yolu. Evime gitmek için sağa dönün' gibi şeyler söyledi. 'Nerede yaşadığımızı bilmiyordum dedi.' Eve geldiğimizde yanıma koştu ve benim için kapımı açtı ve beni evimize kadar geçirdi ve etrafı gezdirirken çok gergindi. Çok sevimliydi, ama gerçeğe dönmesini bekledim ama asla yapmadı."

Alzheimer'lı adam evli olduğunu unuttu karısına yeniden aşık oldu

YENİDEN EVLİLİK TEKLİFİ ETTİ

12 Aralık 2020'de Peter ve Lisa, "New Girl" dizisini izlerken birbirlerine sarılırken, içten bir düğün sahnesi onu ağlattı. Peter onun gözyaşlarını fark etti ve gülmeye başladı, ardından ekranı gösterip "Hadi yapalım." dedi. "Ne yapacağım?" dedim. Ve yüzünde kocaman bir sırıtışla 'Hadi evlenelim' dedi," dedi Lisa. "Çok iş olacak," dedi karısına yeni evlenme teklif ettiğinin farkında olmadan.

Lisa, "Beni çok duygulandırdı. Bana iki kez aşık oldu. Onur duydum. Kendimi bir prenses gibi hissediyorum, Sindirella gibi. Ben dünyanın en şanslı kızıyım" dedi.
 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...