Tgrt Haber
10 Haziran 2021 16:32

Günlerce alev alev yandı 'Zehirli gemi' çevre felaketine neden oldu

Mayıs ayının başlarında Sri Lanka kıyılarında kimyasal taşıyan bir kargo gemisi alev aldı. Şimdilerde 'Zehirli Gemi' olarak adlandırılan kargo gemisi, çevre felaketine neden oldu.

Günlerce alev alev yandı 'Zehirli gemi' çevre felaketine neden oldu
sri lanka,X-Press Pearl,kargo gemisi

Geçtiğimiz ay başında Sri Lanka kıyılarında, X-Press Pearl adlı kargo gemisi, kilometrelerce öteden dahi görülebilen koyu dumanlar eşiliğinde alev alev yandı. Son olarak yangın söndü ve kargo gemisi, yarı batık bir şekilde sığ okyanus yatağında kalakaldı.

Kargo gemisi, söndürülse de çevre felaketinden kaçılamadı. Geminin içinde hala tehlikeli kimyasal atıklar, birbirleri üzerine yığılmış bir halde duruyor. Bu kimyasal atıklardan bazıları ise denize sızdı. Deniz yaşamı, bu kimyasal atıklar nedeniyle yavaş yavaş zehirleniyor. Üstelik geminin batık kısmına mühürlenmiş, denize sızma ihtimali olan yüzlerce ton motor yakıtı da var.

Çevresel tehditlerin yanı sıra ise geçim kaynakları balıkçılık olanlar için yıkıcı sonuçları da beraberinde getirdi. Yerel bir balıkçının BBC News'e yaptığı açıklamasında, "Biz küçük çaplı balıkçılarız ve her gün denize gideriz. Yalnızca denize gidersek bir şeyler kazanabiliriz aksi takdirde tüm ailemiz aç kalır" ifadelerini kullandı.

 

 
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...