Tgrt Haber
19 Ekim 2021 11:56

İngiltere Türkiye için karantinayı kaldırdı

İngiltere'nin Türkiye'de yapılan aşıları tanıması 10 günlük ev karantinasında değişikliğe neden oldu. Sekizinci günde PCR zorunluluğu da kalktı.

İngiltere Türkiye için karantinayı kaldırdı
ingiltere,,karantina,,türkiye,

İngiltere'nin sadece Birleşik Krallık, AB, ABD, EFTA ülkelerindeki aşıları tanımasıyla beraber Türkiye'den Londra ya da diğer şehirlere gidecek olanlara 10 gün boyunca ev karantinası uyguluyordu. Biontech ya da Sinovac fark etmeksizin en az çift doz olanlar ülkeye girişlerin itibaren 48 saat içerisinde ve sekizinci günde PCR testi ibraz etmeleri gerekiyordu.

Fakat İngiltere'nin Türkiye'yi kırmızı listeden çıkarması sonrasında Türkiye'de yapılan aşıları da tanımasıyla artık İngiltere'de karantina süresi zorunluluğu kalktı. Türkiye’de yapılmış COVID-19 aşılarına dair sertifikaların İngiltere tarafından tanınacağı açıklandı.

SADECE İKİNCİ GÜN PCR TESTİ ZORUNLU

Son olarak, İngiliz makamlarınca onaylanmış aşılardan biriyle (AstraZeneca, BioNTech, Moderna, Janssen) seyahatten 14 gün önce Türkiye’de tam olarak aşılanmış yolcular için, İngiltere’ye seyahat öncesinde Covid-19 testi yaptırılması, İngiltere’ye varışta beyan edecekleri adreste karantinaya girme ve varışlarını izleyen sekizinci günde PCR testi yaptırma zorunluluğu kaldırıldı. Sadece yolcu takip formu (passenger locator form) doldurulması ve İngiltere’ye varıştan sonra ikinci günde PCR testi yaptırılması gerekecek.

Söz konusu uygulama 11 Ekim 2021, saat 04:00 itibarıyla geçerli oldu.

Ayrıca, Ekim ayı sonu itibarıyla, Türkiye’den İngiltere'ye giden tam olarak aşılanmış yolcuların ikinci gün PCR testi yerine, daha düşük maliyetli ve daha hızlı sonuç veren "lateral flow" (antijen) testi yaptırmaları da mümkün olacak.

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...