Tgrt Haber

İngiltere’den 2 Rus oligarka tarihi yaptırım: 10 milyar sterlinlik varlık donduruldu

15 Nisan 2022 09:06 - Güncelleme : 15 Nisan 2022 09:22
İngiltere’den 2 Rus oligarka tarihi yaptırım: 10 milyar sterlinlik varlık donduruldu

İngiltere’de ülke tarihinde şu ana kadar görülmüş en büyük bir yaptırıma imza atıldı. Roman Abramovidh’e yakın 2 Rus oligark Eugene Tenenbaum ve David Davidovich'in 10 miyar sterlin değerindeki mal varlığının dondurulmasına karar verildi.

Rusya’nın Ukrayna topraklarına yönelik başlattığı işgal sonrası Moskova yönetimine karşı tepkiler ve yaptırım kararları peş peşe açıklanmıştı. Başta ABD olmak üzere çok sayıda ülke çok sert yaptırımlara imza attı.

Rus ordusu saldırılarda sivilleri hedef alarak savaş suçu işliyor. Şehirlerde yapılan katliamlar Rus birlikleri çekildikten sonra ortaya çıkıyor. Buça’dan gelen kahreden görüntülerden sonra dünya ülkelerinden Rusya'ya çok sert tepkiler geldi. Yeni yaptırımlar üst üste açıklandı.

OLİGARKLAR YAPTIRIMLARDAN KAÇAMIYOR

İngiltere Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Tenenbaum ve Davidovich'e yönelik alınan yaptırım kararıyla, şubattan bu yana yaptırım uygulanan Rus oligark, aile üyesi ve ortak sayısının 106'ya ulaştığı belirtildi.

"Bu (yaptırım kararı), bu varlıkların Rusya'ya iade edilmesini ve (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin'in savaş makinesini finanse etmek için kullanılmasını önleyecek." ifadesine yer verilen açıklamada, Davidovich'e seyahat yasağı da getirildiği kaydedildi.

İngiltere’den 2 Rus oligarka tarihi yaptırım: 10 milyar sterlinlik varlık donduruldu
Eugene Tenenbaum --- Roman Abramovidh --- David Davidovich

İNGİLTERE'DEN TARİHİ YAPTIRIM

Açıklamada görüşmelerine yer verilen İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, hükümetin söz konusu yaptırım kararıyla, bu ikiliyle bağlantılı 10 milyar sterlin değerinde olduğu tahmin edilen varlıklarının dondurulduğunu ve bunun "İngiltere tarihindeki en büyük varlık dondurma eylemi" olduğunu vurguladı.

Truss, "Putin, Ukrayna'da başarısız olana kadar yaptırımlara devam edeceğiz. Hiçbir şey ve hiç kimse masanın dışında değil." ifadesini kullandı. İngiltere, dün de AB'yle koordineli olarak Ukrayna'nın Rusya destekli yasa dışı ayrılıkçı bölgelerini destekleyen 178 kişiye yaptırım kararı almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...