Tgrt Haber
03 Eylül 2021 17:26

İsrail güçleri Filistinlilere gerçek mermiyle müdahale etti: 70 yaralı

Batı Şeria'nın Beita kasabasında Filistinliler, yasa dışı Yahudi yerleşimlerini protesto etmek isterken işgalci İsrail'in güçleri, gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti. Onlarca Filistinli yaralandı.

İsrail güçleri Filistinlilere gerçek mermiyle müdahale etti: 70 yaralı
israil,filistin

İsrail işgali altında bulunan Batı Şeria'nın Beita kasabasında İsrail'in yasa dışı yerleşim politikasını protesto etmek için Cuma namazı sonrası gösteri düzenlendi. İsrail güçleri ise Filistinlilere gerçek, plastik mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahale etti.

Filistin Kızılay'ından yapılan açıklamada, müdahale sonucu 12'si plastik mermiyle olmak üzere 70 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Yaralılar arasında bir sağlık görevlisinin bulunduğu ifade edildi.

Filistinliler, Beita'da İsrail yerleşim karakolu Avitar'ın inşa edilmesine tepki olarak Mayıs ayından bu yana gösteriler düzenliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...