Tgrt Haber
06 Ağustos 2022 23:56 - Güncelleme : 07 Ağustos 2022 10:41

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırısında can kaybı arttı

Sivilleri hedef alan İsrail, bütün dünyanın gözü önünde katliam yapıyor. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail tarafından Gazze Şeridi’ne düzenlenen saldırıda can kaybının ve yaralı sayısının yükseldiğini açıkladı. 32 kişinin hayatını kaybettiği saldırılarda 253 kişi yaralandı. Kudüs Tugayları, ölenler arasında İslami Cihat yöneticisi Halid Mansur'un da olduğunu bildirdi.

Editör: Rümeysa Kaya / Kaynak: İHA, AA
İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırısında can kaybı arttı
israil,filistin

Füze, savaş uçağı, onlarca insansız hava aracı, tank ve zırhlı birliklerle Gazze’ye hücum eden İsrail, bütün dünyanın gözü önünde katliam yaptı. Sivilleri hedef alan İsrail, Gazze’ye tonlarca bomba attı. Katliamda can kaybı gün geçtikçe yükseliyor. Filistinlilerin başına saatte bir ton bomba yağarken saldırılarda 250'den fazla kişi yaralandı. Ordu sözcüsü "operasyonun bir hafta sürmesi için hazırlık yaptıklarını" duyurdu. Gazze şeridinden de 200’e yakın füze fırlatıldı. Füzeler Demir Kubbe'ye takıldı. Kudüs Tugayları, ölenler arasında İslami Cihat yöneticisi Halid Mansur'un da olduğunu bildirdi. 

32 CAN KAYBI, 253 YARALI

İsrail'in 5 Ağustos'tan bu yana saldırı düzenlediği abluka altındaki Gazze Şeridi'nde hayatını kaybedenlerin sayısının 32'ye yükseldi.

Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları nedeniyle yaşanan kayıplara ilişkin bilgi verildi.

Bakanlık açıklamasında, 5 Ağustos'tan bu yana düzenlenen saldırılarda 6'sı çocuk, 4'ü kadın olmak üzere 32 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

Yaralı sayısının 253'e yükseldiği belirtilen açıklamada, yaralıların sağlık durumuna ilişkin detaylı bilgi verilmedi.

GAZZE'DE SİVİL KATLİAM

İsrail, bütün dünyanın gözü önünde Gazze Şeridi’nde katliam yapıyor. Önceki gün başlayan, gece boyunca devam eden saldırıların ikinci gününde hayatını kaybedenlerin sayısı 24’e, yaralı sayısı ise 203’e yükseldi. İslami Cihad’ı hedef aldıklarını açıklayan İsrail, savaş uçakları ve 50’ye yakın insansız hava aracıyla (İHA) Gazze’ye bomba yağdırdı. İsrail’in Yediot Ahronot gazetesi, hemen hemen her saat bir ton bomba ile Gazze’nin hedef alındığını yazdı. Gazze’deki Filistin direniş grupları ise birlikte hareket etme kararı aldı ve Gazze Şeridi’nin çevresi, Tel Aviv ile merkezdeki şehirlere roket saldırıları düzenledi. Sderot, Ibim, Nir Am gibi Yahudi yerleşim yerlerinde saldırı sirenleri çalarken İsrail’e fırlatılan 200’e yakın füzenin çoğu Demir Kubbe tarafından imha edildi.

TANKLAR DA KATILDI

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz, İsrail ordusuna saldırıların devam etmesi yönünde talimat verirken İsrail Ordu Sözcüsü Ran Kochav “Operasyonun bir hafta sürmesi için hazırlık yaptık. Şu anda bir ateşkes görüşmesi yürütmüyoruz” dedi. İslami Cihad’a bağlı olduğu gerekçesiyle “bazı hedefler, Han Yunus’ta bir askerî depo, Gazze merkezde bir askerî eğitim merkezi ve mühimmat deposunu” vurduğunu duyuran İsrail ordu sözcüsü, saldırılara tank ve zırhlı birliklerin de katıldığını açıkladı.

İSLAMİ CİHAD YETKİLİSİ TAHRAN’DA

Bu arada İsrail’in hedef aldığı Filistin İslami Cihad Hareketi’nin Genel Sekreteri Ziyad enNahhale, Tahran’da İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami ile görüştü. Saldırıların ardından Filistin’deki direniş gruplarının ortak hareket etmesinden memnun olduklarını söyleyen Selami “Siyonistler, işledikleri son suçlar için başka bir ağır bedel ödeyecektir” dedi.

BATI ŞERİA’DA BASKIN

Öte yandan işgal altındaki Batı Şeria’nın çeşitli kentlerinde İsrail’in saldırılarını kınayan gösteriler yapıldı. Filistin Ulusal ve İslami Güçler Komitesi ve Fetih Hareketinin çağrısıyla, Ramallah, Cenin ve el-Halil şehirlerinde Gazze’ye destek yürüyüşü düzenlendi. Batı Şeria’nın farklı bölgelerine baskın yapan İsrail ordusu, 19’u İslami Cihad mensubu 20 kişiyi gözaltına aldı.

İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırısında can kaybı arttı

6 KARDEŞ HEM ÖKSÜZ HEM DE YETİM KALDI

İsrail saldırıları devam ederken, hayatını kaybedenlerin defnedilmesi sürüyor. Saldırıların ilk gününde hayatını kaybeden bir çift, defnedildi. Beş yaşında bir çocuğun da hayatını kaybettiği saldırıda hem anne hem de babalarını kaybeden altı Filistinli kardeşin feryadı yürek dağladı.

İSRAİL REFAH'I DA VURDU

İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldııların üçüncü gününde Refah bölgesini hedef alması sonucu 8 kişi hayatını kaybetti.

İsrail, Gazze Şeridi'ndeki sivil yerleşim noktalarını hedef almayı sürdürüyor. Saldırıları Şafak Vakti operasyonu olarak adlandıran İsrail, Refah bölgesindeki bir binayı vurdu. Filistin İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, kurtarma ekiplerinin devam eden çalışmalarının Refah Belediyesi, Filistin Çalışma Bakanlığı, sivil savunma, polis ve sağlık ekipleri tarafından desteklendiği duyuruldu. 

ÖRGÜT LİDERİ ÖLDÜRÜLDÜ

İslami Cihat Örgütünün askeri kolu olarak bilinen Kudüs Tugayları, hayatını kaybedenler arasında örgütün en önde gelen liderlerinden biri olan Halid Mansur'un da olduğunu bildirdi.

Saldırıların 3'ncü gününde açıklanan son rakamlarla birlikte hayatını kaybedenlerin sayısı 32'ye, yaralı sayısı ise 253'e yükseldi.

Kaynak: İHA, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...