Tgrt Haber
17 Ocak 2022 10:10

Çin ve Kuzey Kore'nin hamlelerinin ardından Japonya Başbakanı ve ABD Başkanı görüşecek

Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirecek. İki liderin görüşmesine dair Beyaz Saray'dan açıklama geldi.

Çin ve Kuzey Kore'nin hamlelerinin ardından Japonya Başbakanı ve ABD Başkanı görüşecek
çin,kuzey kore,japonya,abd

Birçok ülkenin yaptırım açıklamalarına rağmen Kuzey Kore'nin balistik füze denemelerinin ve Çin'in artan askeri faaliyetlerinin ardından merakla beklenen zirvenin tarihi netliğe kavuştu. Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve ABD Başkanı Joe Biden, cuma günü çevrimiçi bir görüşme gerçekleştirecek. Beyaz Saray Basın Sözcüsü Jen Psaki, iki liderin görüşmesi öncesinde açıklamalarda bulundu:

"Toplantı, Hint-Pasifik bölgesinde ve dünyada barış, güvenlik ve istikrarın temel taşı olan ABD-Japonya ittifakının gücünü vurgulayacak.''

Psaki, Biden'ın özgür ve açık bir Hint-Pasifik vizyonunu ilerletmek ve teknoloji alanındaki iş birliğini geliştirmek için Kishida ile çalışmayı dört gözle beklediğini de sözlerine ekledi.

Çin ve Kuzey Kore'nin hamlelerinin ardından Japonya Başbakanı ve ABD Başkanı görüşecek

YÜZ YÜZE GÖRÜŞMEYE COVID-19 ENGELİ

Kishida ve Biden, geçtiğimiz Ekim ayında Japonya’da yaşanan başbakan değişiminin ardından bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiş, iki lider ayrıca Kasım ayında da İngiltere'de yapılan Birleşmiş Milletler (BM) İklim Değişikliği Konferansı'nın oturum aralarında kısa bir temasta bulunmuştu.

Kishida ve Biden'ın mümkün olan en yakın tarihte yüz yüze görüşmek istediği kamuoyuna yansırken, ABD'ye ziyaret planladığı açıklanan Kishida yurt dışı ziyaretlerini iptal ederek ülkede kalma ve Covid-19 salgını ile mücadeleye odaklanma kararı almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...